Schoolreis Edinburgh

U wilt met uw leerlingen op pad? En bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Edinburgh? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Edinburgh, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies en natuurlijk meer over de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Edinburgh begint bij Diogenes Reizen!

Het mysterieuze decor van een trots koninkrijk
Edinburgh is de hoofdstad van Schotland. Het is niet de grootste stad van het land, maar wel met afstand de mooiste. Hier domineren prachtige 16e en 17e eeuwse gebouwen het stadsbeeld. Het verbaast niet dat de schrijfster van de Harry Potter boeken hier geboren en getogen is: de smalle donkere straatjes vormen een prima decor voor een griezelfilm. Edinburgh is rijk aan bezienswaardgheden zoals Edinburgh Castle, The Exchange, Greyfriars Kirk, het Royal Museum en Museum of Scotland en Calton Hill. Edinburgh biedt veel educatieve- en actieve excursies. Hieronder worden er een paar voor u uitgelicht. Daarnaast geven we een aantal overnachtingsmogelijkheden voor uw schoolreis naar Edinburgh.

Impressies

Excursies in Edinburgh!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Edinburgh. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Stadswandeling Edinburgh

Deze stadswandeling is ideaal om Edinburgh te verkennen! Er is zoveel te zien in deze stad, waar begint u? Onder leiding van een Engelstalige gids wordt uw groep meegenomen door het oude en nieuwe gedeelte van de stad. Optioneel kunt u er voor kiezen om een bezoek te brengen aan Edinburgh Castle.

Indoor klimmen Edinburgh

Lekker actief bezig zijn tijdens de werkweek. Het kan als u kiest voor deze activiteit. De groep wordt in kleine groepjes verdeelt en samen met een instructeur leren uw leerlingen de beginselen van klimmen in deze klimhal. Zij zullen dit niet snel vergeten.

Bezoek Edinburgh Castle

Uw groep zal hun ogen uitkijken als ze een bezoek brengen aan Edinburgh Castle, de eyecatcher van de stad. Dit kasteel is gelegen op Castle Rock, een oude vulkanische plug. De Schotse kroonjuwelen en de Stone of Destiny, waarop de koningen van Schotland werden gekroond, mag tijdens een bezoek niet worden overgeslagen. Het kasteel ligt aan het einde van de Royal Mile, de bekendste straat van Edinburgh. Dit bezoek is een absolute aanrader tijdens uw schoolreis naar Edinburgh.

Ondergronds Edinburgh

Neem tijdens uw schoolreis uw groep mee met deze wandeling door ondergronds Edinburgh. De gids vertelt uw leerlingen verhalen over de figuren die leefden in het verleden in de oude stad. Tijdens de wandeling gaat u  tevens mee de donkere gewelven grot in. Deze wandeling is een ware belevenis.

Accommodaties in Edinburgh!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

St. Christopher's Inn The Old Town

Welkom in het gloednieuwe hostel van St. Christopher's Inn! Gelegen midden in het oude centrum van Edinburgh! Er is een gezellige pub aanwezig en een chill lounge. En natuurlijk is er overal gratis WiFi en staat er een ontbijt klaar in de ochtend. De perfecte locatie voor een schoolreis!

Hostel Safestay Edinburgh

Zeer centraal gelegen hostel, in een zijstraat van de Royal Mile. Op twee minuten loopafstand van het hostel vindt u een bushalte. Het hostel beschikt over een café, internethoek en een chill out kamer. 

Hostel Scottish Youth Edinburgh Central

Deze jeugdherberg ligt nabij de Royal Terrace gardens. Op ca. 1 min. loopafstand van het hostel ligt een bushalte. De jeugdherberg beschikt over enkele vergaderzalen, een internethoek en een restaurant.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.