Covid-19

Covid-19 Nieuws Update
Zoals u weet leven we momenteel in onvoorstelbare tijden. In het onderstaand bericht houdt Diogenes Reizen u graag op de hoogte van de Covid-19 maatregelen zoals deze (inter)nationaal van toepassing zijn voor reizen.

Wat is het actuele reisadvies?
De Nederlandse overheid heeft op de website www.nederlandwereldwijd.nl alle actuele reisadviezen en protocollen per land cq. bestemming verzameld. Houdt u er rekening mee dat dit advies ieder moment weer kan veranderen.

Welke richtlijnen en protocollen gelden er op mijn bestemming?
Voor meer actuele detailinformatie m.b.t. de geldende richtlijnen en protocollen op specifieke bestemmingen heeft de ANWB een ‘Vakantie Reiswijzer’ (www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer) opgesteld. Houdt u er rekening mee dat deze richtlijnen ieder moment weer kunnen veranderen.


Diogenes Reizen & COVID-19

Veilig en gezond op reis!
Uiteraard gaan we alleen met u op reis als wij er van overtuigd zijn dat het veilig en verantwoord is voor uw gezondheid. Daarom volgen we op luchthavens, treinstations, het wisselpunt, onderweg, op de bestemmingen, in restaurants en accommodaties altijd de procedures en richtlijnen zoals ingesteld voor de specifieke branches en bedrijven door o.a. de Nederlandse overheid, Europese Unie, (lokale en internationale) overheden, gezondheidsinstanties (o.a. RIVM) en brancheorganisaties als de ANVR en Busvervoer Nederland (KNV). Dit zijn veelal de praktische invullingen zijn van de algemeen geldende Europese COVID-richtlijnen, die mede zijn gebaseerd op de adviezen van de WHO.

Geld-terug-garantie
Boek zonder risico uw reis voor 2021. Als Diogenes Reizen een reis, (om)geboekt na 9/11/2020, dient te annuleren als gevolg van officiële COVID-19 (overheids)maatregelen dan krijgt u uw geld terug, ook als u heeft betaald met een voucher. Zo kunt u met een gerust hart uw reis (om)boeken. Kijk voor de exacte actievoorwaarden hier (link).

Repatriëringsgarantie
Wij zorgen er altijd voor dat u weer veilig thuis komt. De veiligheid van onze reizigers is onze hoogste prioriteit. Als u een pakketreis per bus, trein of vliegtuig bij ons boekt, bent u automatisch gedekt door onze repatriëringsgarantie. Of het nu gaat om een pandemie, natuurramp of andere calamiteit, u bent er van verzekerd dat Diogenes Reizen u weer veilig naar huis brengt. Mocht het reisadvies tijdens uw reis van positief naar negatief wijzigen, dan zorgen wij (in overleg met u) voor een veilige terugreis. Hoe werkt het? We bespreken samen met u de aanpak op basis van de beschikbare informatie en de situatie op uw bestemming. Wanneer een onmiddellijke terugkeer de beste optie is, regelen we dat. Wij raden u tevens aan een Allrisk annuleringsverzekering en reisverzekering af te sluiten als u ook niet COVID-gerelateerde omstandigheden (voor vertrek en tijdens uw reis), gedekt wilt hebben. Zo kunt u volledig zorgeloos op reis.

Het reisadvies van het land waar ik heen ga staat op oranje. Wat nu?
Indien het officiële reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 14 dagen voor aanvang is van uw reis nog steeds Oranje of Rood is, dan wordt de reis door Diogenes Reizen geannuleerd! Wij zullen dan vervolgens, indien u dit wenst, samen met u proberen de reis om te boeken naar een latere datum. Is dit geen optie, dan krijgt u bij reizen (om)geboekt voor 9/11/20 een vouchertegoed en voor (om)boekingen gemaakt na 9/11/20 ontvangt u uw geld terug middels onze ‘Geld-terug-garantie’.

Mijn vakantie gaat door, maar ik wil niet meer op reis. Mag ik kosteloos annuleren?
Afhankelijk hoe ver u zich voor vertrek bevindt en het soort reis, zijn er annuleringsvoorwaarden en kosten van toepassing. Deze staan staan vermeld op uw reisovereenkomst. Voor reizen (om)geboekt na 1 november 2020 en voor 1 juni 2021, met vertrek in 2021, hanteren we zeer flexibele boekings- & annuleringsvoorwaarden, waarbij u tot 30 dagen voor vertrek zonder opgaaf van redenen uw reis kosteloos kunt annuleren. Bevindt u zich binnen deze 30 dagen, dan gelden de algemene, tevens versoepelde voorwaarden. De actievoorwaarden leest u hier terug.

Wat zijn de maatregelen van het vervoer?
Omdat zowel bij het reizen per vliegtuig, per bus en per trein het niet altijd mogelijk is de 1,5 meter afstand te handhaven zijn door er door de vervoerders aanvullende maatregelen getroffen. Deze maatregelen zijn gestoeld op de gezondheidsrichtlijnen die, vandaag de dag, al bijna normaal zijn zoals o.a. het gebruik van mondkapjes, hygiëne-maatregelen, afstand houden waar het kan en verder goede afspraken met elkaar maken. Hieronder vindt u de belangrijkste zaken voor u als vakantieganger op een rij.

Reizen per touringcar

 • Er geldt een mondkapjesplicht in de touringcar.
 • Een vaccinatiebewijs of bewijs van een negatieve Coronatest (met voorwaarden) kan een vereiste zijn van uw eventuele bestemming
 • Een vooraf ingevulde en ondertekende gezondheidsverklaring is verplicht.
 • Stap niet in de bus wanneer u COVID-19 klachten cq. ziektesymptomen heeft.
 • Alle passagiers worden verzocht zo veel mogelijk te blijven zitten, en het toilet van de touringcar blijft gesloten behoudens bij noodgevallen.
 • Voor touringcars zijn nieuwe verscherpte procedures opgesteld m.b.t. de ventilatie van de bus, reiniging van airconditioning, vervanging van luchtfilters en de dagelijkse reiniging van de bus.
 • Houd u aan de regels. De chauffeur bepaalt wat mag en wat niet mag. Houdt een passagier zich niet aan de richtlijnen, dan kan de chauffeur deze de toegang ontzeggen.

 

Reizen per vliegtuig

 • Er geldt een mondkapjesplicht op de luchthaven en in het vliegtuig
 • Ga niet naar de luchthaven wanneer u COVID-19 klachten cq. ziektesymptomen heeft.
 • Een vaccinatiebewijs of bewijs van een negatieve Coronatest (met voorwaarden m.b.t. tot het type en de datum van afname) kan een vereiste zijn van uw eventuele bestemming
 • Een sneltest op de luchthaven kan verplicht zijn op zowel de heen- als terugreis
 • Een vooraf ingevulde en ondertekende gezondheidsverklaring is verplicht.
 • Op luchthaven(s) kunnen er (eventueel steeksproefsgewijs) gezondheidschecks plaatsvinden
 • Luchtkwaliteit: de lucht aan boord wordt continu ververst. De moderne HEPA-luchtfilters aan boord van vliegtuigen maken de lucht vrij van ziekteverwekkers. De combinatie van goede ventilatie, luchtfilters en de droge lucht beperkt het risico op verspreiding van het virus. Passagiers kunnen er zeker van zijn dat gefilterde lucht in vliegtuigen veiliger en schoner is dan de lucht die we op de grond inademen.
 • Er wordt extra aandacht besteed aan de hygiëne in de vliegtuigen. Na iedere vlucht worden de vliegtuigen extra grondig schoon gemaakt en er worden extra hygiënemaatregelen genomen aan boord.
 • Per luchtvaartmaatschappij en/of luchthaven kunnen richtlijnen en protocollen verschillen. Eventuele bijzonderheden zullen we in uw reisbescheiden vermelden.

 

Reizen per trein

 • Er geldt een mondkapjesplicht op de stations en in de trein.
 • Houd voldoende afstand bij het in- en uitstappen
 • Ga niet naar het station en stap niet in de trein wanneer u COVID-19 klachten cq. ziektesymptomen heeft.
 • Een vooraf ingevulde en ondertekende (online) gezondheidsverklaring kan voor sommige landen verplicht zijn.
 • Een vaccinatiebewijs of bewijs van een negatieve Coronatest (met voorwaarden m.b.t. tot het type en de datum van afname) kan een vereiste zijn van uw eventuele bestemming.
 • In de restauratie aan boord van (bv. ICE en IC Berlijn treinen) is uitsluitend "take away" catering aanwezig. 
 • Alle internationale treinen worden bij ieder begin/eindpunt en ’s nachts volledig gereinigd. Daarnaast worden de reizigersruimten, balkons en toiletten extra gedesinfecteerd.
 • Per (internationale) vervoerder kunnen richtlijnen en protocollen verschillen. Eventuele bijzonderheden zullen we in uw reisbescheiden vermelden.