Diogenes Reizen - Garanties

Al ruim 25 jaar levert Diogenes Reizen maatwerk met een persoonlijke touch, waarbij service, kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. In deze vreemde tijden begrijpen wij als geen ander dat u op zoek bent naar meer flexibiliteit en zekerheid bij het boeken van reizen.

Diogenes Reizen biedt nu een aantal belangrijke garanties zodat u met een gerust hard alweer en reis kunt plannen en boeken. Lees snel verder.

De garanties van Diogenes Reizen:

Veilig en gezond op reis!
De wereld gaat weer open en zodra bestemmingen weer een positief reisadvies (geel of groen) en in sommige gevallen ook bij een oranje reisadvies hebben, zal Diogenes Reizen de geboekte reizen weer (gaan) uitvoeren. Uiteraard gaan we alleen met u op reis als wij er van overtuigd zijn dat het veilig en verantwoord is voor uw gezondheid. Daarom volgen we op luchthavens, treinstations, het wisselpunt, onderweg, op de bestemmingen, in restaurants en accommodaties altijd de procedures en richtlijnen zoals ingesteld voor de specifieke branches en bedrijven door o.a. de Nederlandse overheid, Europese Unie, (lokale en internationale) overheden, gezondheidsinstanties (o.a. RIVM) en brancheorganisaties als de ANVR en Busvervoer Nederland (KNV). Dit zijn veelal de praktische invullingen zijn van de algemeen geldende Europese COVID-richtlijnen, die mede zijn gebaseerd op de adviezen van de WHO.

Geld-terug-garantie, geen vouchers in het geval van officiële COVID-19 maatregelen
Boek zonder risico uw reizen. Kan uw geboekte reis niet doorgaan vanwege corona? Dan krijgt u van reisorganisator uw geld terug, ook als u heeft betaald met een voucher. Zo kunt u met een gerust hart uw reis (om)boeken. Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

  • Indien voor uw bestemming door de officiële (overheids)instantie(s) code rood wordt afgegeven, dan wordt uw reis door reisorganisator geannuleerd.
  • Indien wij, zoals in bovenstaand beschreven geval, uw reis moeten annuleren dan krijgt u binnen 3 weken gegarandeerd uw geld terug. U ontvangt dus géén voucher(s) meer.
  • Indien uw bestemming een Oranje reisadvies heeft, zijn er twee mogelijke situaties! N.a.v. de persconferentie van 14/9 is het voor bij de ANVR aangesloten reisondernemingen ook weer mogelijk reizen uit te voeren naar oranje bestemmingen, uiteraard alleen als zij de reis goed en veilig kunnen verzorgen zonder onmogelijke inreisbeperkingen en als de klant het wil. Op basis van onderstaande voorwaarden en contact met de klant zal Diogenes Reizen dus ook weer groepsreizen naar oranje reisbestemmingen gaan uitvoeren. Als u een reis heeft geboekt naar een oranje bestemming (advies op moment van boeking) en Diogenes Reizen kan op het moment van vertrek de reis (waarbij reisadvies nog steeds oranje is) verantwoord en veilig uitvoeren, zullen wij de de reis naar deze oranje bestemming uitvoeren en is er voor u geen reden om kosteloos te kunnen annuleren. Heeft u echter geboekt naar een gele bestemming (moment van boeking) en verandert voor vertrek de bestemming naar oranje, dan heeft u in overleg met de reisorganisatie de mogelijkheid om te gaan of om zijn reis om te boeken of kosteloos te annulerenen uw geld terug te ontvangen

  • Reisadviezen kunnen regelmatig wijzigen. Daarom vindt de beoordeling om te annuleren plaats op 14 dagen voor aanvang van uw reis, op basis van het officiële advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl).

  • Wordt uw bestemming code oranje of rood indien u al op via reisorganisator op vakantie bent? Dan heeft reisorganisator de repatriëringsgarantie. Reisorganisator bespreekt samen met u de aanpak op basis van de beschikbare informatie en de situatie op uw bestemming. Wanneer een onmiddellijke terugkeer de beste optie is, regelt reisorganisator dit voor u.

Repatriëringsgarantie
Wij zorgen er altijd voor dat u weer veilig thuis komt. De veiligheid van onze reizigers is onze hoogste prioriteit. Als u een pakketreis per bus, trein of vliegtuig bij ons boekt, bent u automatisch gedekt door onze repatriëringsgarantie. Of het nu gaat om een pandemie, natuurramp of andere calamiteit, u bent er van verzekerd dat Diogenes Reizen u weer veilig naar huis brengt. Mocht het reisadvies tijdens uw reis van positief naar negatief wijzigen, dan zorgen wij (in overleg met u) voor een veilige terugreis. Hoe werkt het? We bespreken samen met u de aanpak op basis van de beschikbare informatie en de situatie op uw bestemming. Wanneer een onmiddellijke terugkeer de beste optie is, regelen we dat. Wij raden u tevens aan een Allrisk annuleringsverzekering en reisverzekering af te sluiten als u ook niet COVID-gerelateerde omstandigheden (voor vertrek en tijdens uw reis), gedekt wilt hebben. Zo kunt u volledig zorgeloos op reis.