Covid-19 - Wat moet u weten!

Covid-19 Nieuws

Momenteel zijn in de Covid-maatregelen versoepeld of afgeschaft. Het moge echter duidelijk zijn dat maatregelen als een vaccinatiebewijs en/of PCR/Antigeen-testen, afstandsregels en een mondkapjesplicht in bepaalde situaties, locaties en bestemmingen nog van toepassing kunnen zijn of weer opnieuw ingesteld kunnen worden. Hier dient u dus rekening mee te houden.

Richtlijnen op de bestemmingen!
Voor de meeste actuele richtlijnen verwijzen we u naar www.nederlandwereldwijd.nl

Reisverzekeringen & Covid-19
Informeer bij uw reisverzekeraar naar de dekkingen in uw verzekeringen. Diogenes Reizen werkt samen met a.s.r. - ik kies zelf bij de bemiddeling van reisverzekeringen. Bekijk de hier de Covid-19 Q&A van a.s.r.

Verantwoordelijkheid - Disclaimer
Het behoort tot uw verantwoordelijkheid als opdrachtgever/hoofdboeker om er zorg voor te dragen dat alle deelnemers van de reis, zowel op het moment van vertrek als tijdens de gehele reis volledig voldoen aan eventuele gestelde inreisvoorwaarden en Covid-19 richtlijnen van de te bezoeken bestemming(en). Diogenes Reizen is hiervoor niet aansprakelijk. Mocht er bij controles op luchthavens, onderweg, aan grenzen of tijdens andere momenten en onderdelen van de reis blijken dat bepaalde deelnemers toch niet voldoen aan de eisen en richtlijnen van de betreffende bestemmingen, dan zijn de gevolgen en eventuele extra kosten voor rekening van de opdrachtgever/hoofdboeker cq. deelnemer(s) van de groep.

Indien een van de deelnemers tijdens de reis ziek wordt of positief getest wordt op Covid-19 treden er op de bestemming protocollen in werking. Eventuele kosten voortvloeiend uit een positieve test, zoals een quarantaine, extra overnachtingen en een nieuwe terugreis zijn voor rekening van de opdrachtgever/hoofdboeker cq. deelnemer(s). Neem daarom vooraf contact op met de ziektekostenverzekeraar en de reisverzekeraar om te bekijken welke verzekering de meest optimale dekking biedt in dit geval.

Diogenes Reizen zal uiteraard in alle bovenstaande gevallen assisteren bij voorkomende problemen, maar niet verantwoordelijk zijn voor de bijkomende kosten.