Brexit


U bezoekt het VK vanaf 1 januari 2021, welke grensdocumenten heeft u nodig?
U kunt tot en met 30 september 2021 met uw ID-kaart naar het VK reizen. Dus naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Vanaf 1 oktober 2021 heeft u een geldig paspoort nodig. Kijk voor meer informatie over reizen naar het VK vanaf 2021 op de website van de Rijksoverheid en de Britse overheid (Engels). Wij houden dit zelf uiteraard ook voor u in de gaten.

 

Let op! Afschaffing List of Travellers per 01/10/21 - Scholieren zonder EU-nationaliteit moeten een visum aanvragen!
Tot 1 oktober 2021 kunnen minderjarige deelnemers aan schoolreizen naar Groot-Brittannië gebruik maken van de 'List of Travellers'. Dit houdt in dat scholieren die geen EU-nationaliteit hebben met de groep mee kunnen reizen als onderdeel van de schoolreis zonder een visum aan te vragen. Helaas gaat door Brexit deze regel vervallen. Dit betekent dat vanaf 1 oktober 2021 alle scholieren die een Non-EU nationaliteit hebben een visum moeten aanvragen voor deelname aan een schoolreis naar Groot-Brittannië. De verantwoordelijkheid om het visum aan te vragen en te regelen ligt bij de scholier (of school) zelf. Wij raden u aan om hiervoor contact op te nemen met Visumdienst Breda; telefoon 076-5612139 of email [email protected].

2021: verzekeraar vergoedt mogelijk niet meer alle zorgkosten
Welke afspraken er vanaf 2021 in het VK gelden voor spoedeisende zorg is nog niet bekend. Daar onderhandelen de EU en het VK over. De resultaten van deze onderhandelingen  worden waarschijnlijk pas eind 2020 duidelijk. Mogelijk dekt uw basisverzekering in 2021 niet meer alle spoedeisende zorgkosten in het VK. Daarom is en blijft het belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten. Wij regelen dit graag voor u, zodat u zich hier geen zorgen om hoeft te maken.