Koorreizen naar Italië

Italië wordt ook wel ‘il bel pease’ genoemd, wat ‘het mooie land’ betekent. Een naam die Italië zeker waar maakt. Het bezit namelijk het grootste aantal plekken op de UNESCO Werelderfgoedlijst: meer dan 40 maar liefst! Deze zijn verdeeld over de 20 regio’s en meer dan 450 eilanden dat Italië telt. Daarnaast bevindt ook nog eens 60% van de wereldkunstschatten in Italië. En dan hebben we het nog niet eens over de 7.600 kilometer aan prachtige kustlijn dat je hier vindt. Dit alles maakt dat Italië het vierde meest bezochte land ter wereld is.

 

Eenmaal in Italië kunt u fantastisch lekker eten. Pasta is het nationale gerecht, maar Italië staat misschien nog wel meer bekend om haar pizza’s. De eerste pizza werd dan ook in Italië gemaakt, in de 19de eeuw in Napels. Italië is daarom niet voor niets hét pizzaland van de wereld, ondanks dat de Amerikanen beweren dat zij de pizza hebben uitgevonden. Daarnaast houden Italianen ook nog eens van een goed glas wijn. De gemiddelde Italiaan consumeert bijna 100 liter wijn. In vergelijking: een Nederlander zo’n 20 liter wijn.

Daarnaast staat Italië natuurlijk bekend om haar rijke cultuur. Italianen zijn temperamentvol en sociaal. Zij begroeten dan ook eerst de gasten en daarna pas hun vrienden. Boos worden kan ook eigenlijk niet in Italië. Van een afstandje lijkt het altijd dat Italianen boos zijn, maar dat komt grotendeels door de vele gebaren die zij tijdens conversaties gebruiken. Het draait allemaal om ‘fare la bella figura’. De tip is dan ook om altijd beleefd en vriendelijk te blijven en het strooien met complimentjes werkt altijd. Gelukkig praten steeds meer Italianen Engels, iets wat een aantal jaren geleden nog wel anders was. Tegenwoordig realiseren de Italianen goed dat het spreken van Engels kansen biedt in de wereld.