Diogenes Reizen - Garanties & Flexibele voorwaarden

Al ruim 20 jaar levert Diogenes Reizen maatwerk met een persoonlijke touch, waarbij service, kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. In deze vreemde tijden begrijpen wij als geen ander dat u op zoek bent naar meer flexibiliteit en zekerheid bij het boeken van reizen.

Diogenes Reizen biedt nu een aantal belangrijke garanties zodat u met een gerust hard alweer en reis kunt plannen en boeken. Daarnaast bieden we voor zowel nieuwe boekingen als omboekingen (ook bij inwisseling van vouchers) nieuwe flexibelere boekings- en annuleringsvoorwaarden aan. Lees snel verder.

De garanties van Diogenes Reizen:

Veilig en gezond op reis!
De wereld gaat weer open en zodra bestemmingen weer een positief reisadvies (geel of groen) en in sommige gevallen ook bij een oranje reisadvies hebben, zal Diogenes Reizen de geboekte reizen weer (gaan) uitvoeren. Uiteraard gaan we alleen met u op reis als wij er van overtuigd zijn dat het veilig en verantwoord is voor uw gezondheid. Daarom volgen we op luchthavens, treinstations, het wisselpunt, onderweg, op de bestemmingen, in restaurants en accommodaties altijd de procedures en richtlijnen zoals ingesteld voor de specifieke branches en bedrijven door o.a. de Nederlandse overheid, Europese Unie, (lokale en internationale) overheden, gezondheidsinstanties (o.a. RIVM) en brancheorganisaties als de ANVR en Busvervoer Nederland (KNV). Dit zijn veelal de praktische invullingen zijn van de algemeen geldende Europese COVID-richtlijnen, die mede zijn gebaseerd op de adviezen van de WHO.

Geld-terug-garantie, geen vouchers in het geval van officiële COVID-19 maatregelen
Boek zonder risico uw reizen. Kan uw geboekte reis niet doorgaan vanwege corona? Dan krijgt u van reisorganisator uw geld terug, ook als u heeft betaald met een voucher. Zo kunt u met een gerust hart uw reis (om)boeken. Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

  • Indien voor uw bestemming door de officiële (overheids)instantie(s) code rood wordt afgegeven, dan wordt uw reis door reisorganisator geannuleerd.
  • Indien wij, zoals in bovenstaand beschreven geval, uw reis moeten annuleren dan krijgt u binnen 3 weken gegarandeerd uw geld terug. U ontvangt dus géén voucher(s) meer.
  • Indien uw bestemming een Oranje reisadvies heeft, zijn er twee mogelijke situaties! N.a.v. de persconferentie van 14/9 is het voor bij de ANVR aangesloten reisondernemingen ook weer mogelijk reizen uit te voeren naar oranje bestemmingen, uiteraard alleen als zij de reis goed en veilig kunnen verzorgen zonder onmogelijke inreisbeperkingen en als de klant het wil. Op basis van onderstaande voorwaarden en contact met de klant zal Diogenes Reizen dus ook weer groepsreizen naar oranje reisbestemmingen gaan uitvoeren. Als u een reis heeft geboekt naar een oranje bestemming (advies op moment van boeking) en Diogenes Reizen kan op het moment van vertrek de reis (waarbij reisadvies nog steeds oranje is) verantwoord en veilig uitvoeren, zullen wij de de reis naar deze oranje bestemming uitvoeren en is er voor u geen reden om kosteloos te kunnen annuleren. Heeft u echter geboekt naar een gele bestemming (moment van boeking) en verandert voor vertrek de bestemming naar oranje, dan heeft u in overleg met de reisorganisatie de mogelijkheid om te gaan of om zijn reis om te boeken of kosteloos te annulerenen uw geld terug te ontvangen

  • Reisadviezen kunnen regelmatig wijzigen. Daarom vindt de beoordeling om te annuleren plaats op 14 dagen voor aanvang van uw reis, op basis van het officiële advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl).

  • Wordt uw bestemming code oranje of rood indien u al op via reisorganisator op vakantie bent? Dan heeft reisorganisator de repatriëringsgarantie. Reisorganisator bespreekt samen met u de aanpak op basis van de beschikbare informatie en de situatie op uw bestemming. Wanneer een onmiddellijke terugkeer de beste optie is, regelt reisorganisator dit voor u.

Repatriëringsgarantie
Wij zorgen er altijd voor dat u weer veilig thuis komt. De veiligheid van onze reizigers is onze hoogste prioriteit. Als u een pakketreis per bus, trein of vliegtuig bij ons boekt, bent u automatisch gedekt door onze repatriëringsgarantie. Of het nu gaat om een pandemie, natuurramp of andere calamiteit, u bent er van verzekerd dat Diogenes Reizen u weer veilig naar huis brengt. Mocht het reisadvies tijdens uw reis van positief naar negatief wijzigen, dan zorgen wij (in overleg met u) voor een veilige terugreis. Hoe werkt het? We bespreken samen met u de aanpak op basis van de beschikbare informatie en de situatie op uw bestemming. Wanneer een onmiddellijke terugkeer de beste optie is, regelen we dat. Wij raden u tevens aan een Allrisk annuleringsverzekering en reisverzekering af te sluiten als u ook niet COVID-gerelateerde omstandigheden (voor vertrek en tijdens uw reis), gedekt wilt hebben. Zo kunt u volledig zorgeloos op reis. 

Onze flexibele boekings- & annuleringsvoorwaarden

Standaard annuleringsvoorwaarden
Indien u de reisovereenkomst annuleert, zal de reisorganisator u, naast de verschuldigde reserverings- en/of administratiekosten, eventuele verzekeringspremies en het Calamiteitenfonds, annuleringskosten in rekening brengen. Naast eventuele specifieke en/of afwijkende annuleringsbepalingen zoals vermeld in de reisovereenkomst, zijn onderstaande standaard annuleringskosten van toepassing.

- Bij annulering tot de 42e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling (25%)*
- Bij annulering vanaf de 42e dag (inclusief) tot de 28e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom*
- Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 21e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom*
- Bij annulering vanaf de 21e dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom*
- Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom*
- Bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) t/m de dag van vertrek of later: de volledige reissom*
* plus de annuleringskosten voor eventueel bijgeboekte non-refundable producten en services

Afwijkende annuleringsvoorwaarden
Indien er op bepaalde reisonderdelen van de reis specifieke en/of afwijkende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde voorwaarden. Leveranciers als bijvoorbeeld vliegtuigmaatschappijen, accommodaties, ferry & cruisemaatschappijen, musea, excursie-aanbieders en organisatoren van culturele- of sportevenementen hanteren vaak specifieke annuleringsvoorwaarden. Deze eventuele afwijkende annuleringsvoorwaarden staan vermeld in de offerte en reisovereenkomst, en maken integraal onderdeel uit van de overeenkomst.

Deelannuleringen
Indien de opdrachtgever de overeenkomst met betrekking tot één of meer reiziger(s) behorende tot dezelfde groep annuleert, geldt voor het deel van de reiziger waarvoor wordt geannuleerd hetzelfde als in de bovenstaande bepalingen. Indien dit tot gevolg heeft dat het aantal reisdeelnemers daalt onder het in de aanbieding aangegeven minimum aantal reisdeelnemers, heeft de reisorganisator het recht de reissom voor de overblijvende reisdeelnemers te verhogen. Indien de opdrachtgever deze verhoging afwijst, geldt deze afwijzing als annulering van de gehele overeenkomst per het moment dat de mededeling van de afwijzing de reisorganisator bereikt.

Waar moet u rekening mee houden bij reizen in de post-Covid wereld.

REIZEN IN HET 'NIEUWE NORMAAL' & MAATREGELEN OP BESTEMMINGEN - DISCLAIMER
Langzaamaan gaat de wereld weer steeds verder open en worden richtlijnen en restricties door (lokale) overheden verder versoepeld. De exacte maatregelen verschillen per bestemming en wijzigen doorlopend, het is dan ook niet te voorspellen hoe de exacte richtlijnen op uw reisbestemming eruit zullen zien ten tijde van uw geboekte reis. Het ligt wel in de lijn van verwachtingen dat maatregelen als een vaccinatiebewijs en/of PCR-testen, afstandsregels en een mondkapjesplicht nog lange tijd van toepassing zullen blijven in veel landen, hier dient u dus rekening mee te houden. Wij doen ons uiterste best om het reisprogramma uit te voeren zoals in de reisovereenkomst beschreven. Het kan echter gebeuren dat dit door de lokale richtlijnen niet exact mogelijk is en wij programma-onderdelen anders moeten indelen, verschuiven of wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er voor bepaalde bezienswaardigheden of restaurants nog restricties gelden voor het maximum aantal personen dat tegelijkertijd naar binnen mag. Wij streven er altijd naar het programma toch passend te maken binnen eventuele restricties of een alternatief te bieden. In het geval van (grote) wijzigingen nemen we uiteraard altijd contact met u op. De richtlijnen van de Nederlandse en lokale overheden zijn altijd leidend en we vragen dan ook uw begrip hiervoor.