Diogenes Reizen - Garanties & Flexibele voorwaarden

Al ruim 20 jaar levert Diogenes Reizen maatwerk met een persoonlijke touch, waarbij service, kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. In deze vreemde tijden begrijpen wij als geen ander dat u op zoek bent naar meer flexibiliteit en zekerheid bij het boeken van reizen.

Diogenes Reizen biedt nu een aantal belangrijke garanties zodat u met een gerust hard alweer en reis kunt plannen en boeken. Daarnaast bieden we voor zowel nieuwe boekingen als omboekingen (ook bij inwisseling van vouchers) voor reizen met vertrek in 2021 een aantal extra aantrekkelijke en soepele boekings- en annuleringsvoorwaarden aan. Lees snel verder.

De garanties van Diogenes Reizen:

 • Geld-terug-garantie*
 • Repatriëringsgarantie*

Actie: Flexibele flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden voor boekingen gemaakt voor 1 juni 2021

 • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek*
 • Aanbetaling nu slechts 15%*
 • Bovenstaande actievoorwaarden m.b.t. boekings- en annuleringsvoorwaarden zijn geldig voor nieuwe (om)boekingen gemaakt tussen 09-11-2020 en 01-06-21, voor reizen met vertrek in 2021*

Op bovengenoemde garanties en flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden zijn, naast de Algemene Voorwaarden Diogenes Reizen, de volgende actievoorwaarden van toepassing:

Geld-terug-garantie, geen vouchers in het geval van officiële COVID-19 maatregelen
Boek zonder risico uw reis voor 2021. Kan uw geboekte reis niet doorgaan vanwege corona? Dan krijgt u van reisorganisator uw geld terug, ook als u heeft betaald met een voucher. Zo kunt u met een gerust hart uw reis (om)boeken. Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

 • Indien voor uw bestemming door de officiële (overheids)instantie(s) code oranje of code rood wordt afgegeven, dan wordt uw reis door reisorganisator geannuleerd.
 • Indien wij, zoals in bovenstaand beschreven geval, uw reis moeten annuleren dan krijgt u binnen 3 weken gegarandeerd uw geld terug. U ontvangt dus géén voucher(s) meer.
 • Reisadviezen kunnen regelmatig wijzigen. Daarom vindt de beoordeling om te annuleren plaats op 14 dagen voor aanvang van uw reis, op basis van het officiële advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl).
 • Wordt uw bestemming code oranje of rood indien u al op via reisorganisator op vakantie bent? Dan heeft reisorganisator de repatriëringsgarantie. Reisorganisator bespreekt samen met u de aanpak op basis van de beschikbare informatie en de situatie op uw bestemming. Wanneer een onmiddellijke terugkeer de beste optie is, regelt reisorganisator dit voor u.

Repatriëringsgarantie
Wij zorgen er altijd voor dat u weer veilig thuis komt. De veiligheid van onze reizigers is onze hoogste prioriteit. Als u een pakketreis per bus, trein of vliegtuig bij ons boekt, bent u automatisch gedekt door onze repatriëringsgarantie. Of het nu gaat om een pandemie, natuurramp of andere calamiteit, u bent er van verzekerd dat Diogenes Reizen u weer veilig naar huis brengt. Mocht het reisadvies tijdens uw reis van positief naar negatief wijzigen, dan zorgen wij (in overleg met u) voor een veilige terugreis. Hoe werkt het? We bespreken samen met u de aanpak op basis van de beschikbare informatie en de situatie op uw bestemming. Wanneer een onmiddellijke terugkeer de beste optie is, regelen we dat. Wij raden u tevens aan een Allrisk annuleringsverzekering en reisverzekering af te sluiten als u ook niet COVID-gerelateerde omstandigheden (voor vertrek en tijdens uw reis), gedekt wilt hebben. Zo kunt u volledig zorgeloos op reis. 

Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek

 1. Busreizen: kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek*
 2. Vlieg- en/of treinreizen, per reisonderdeel zijn van toepassing:
  • Landarrangement (hotel, lokaal transport, programma): kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek*
  • Vlucht: geldende annuleringstermijnen van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

* NB. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: Indien er op bepaalde reisonderdelen (bijvoorbeeld musea, excursies, cultuur- en sportevenementen) van de reis specifieke en/of afwijkende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijn de voorwaarden. Deze eventuele afwijkende annuleringsvoorwaarden worden met u besproken en indien akkoord vermeld in de offerte en reisovereenkomst, en maken vervolgens integraal onderdeel uit van de overeenkomst.

Actie Voorwaarden: annuleringsvoorwaarden van toepassing op een busreis,en het landarrangement van een vliegreis en/of treinreis:

Indien u de reisovereenkomst annuleert, zal de reisorganisator u, naast de verschuldigde reserverings- en/of administratiekosten, eventuele verzekeringspremies en het Calamiteitenfonds, annuleringskosten in rekening brengen. Naast eventuele specifieke en/of afwijkende annuleringsbepalingen zoals vermeld in de reisovereenkomst, zijn onderstaande annuleringskosten van toepassing:

 • Bij annulering tot de 30e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: geen annuleringskosten*
 • Bij annulering vanaf de 30e dag (inclusief) tot de 21e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 21e dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) t/m de dag van vertrek of later: de volledige reissom

* m.u.v. de reserverings- en/of administratiekosten, verzekeringspremies en bijdrage calamiteitenfonds.

Actie Voorwaarden: afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing op vluchten/treinreizen en eventuele overige gespecificeerde reisonderdelen.

Voor het reisonderdeel vluchten zijn de geldende annuleringstermijnen van de betreffende luchtvaartmaatschappij van toepassing. Indien er op bepaalde andere reisonderdelen (bijvoorbeeld musea, excursies, cultuur- en sportevenementen) van de reis specifieke en/of afwijkende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde voorwaarden. Deze eventuele afwijkende annuleringsvoorwaarden worden met u besproken en vermeld in de offerte en reisovereenkomst, en maken vervolgens integraal onderdeel uit van de overeenkomst. 

Aanbetaling nu slechts 15%
Na het afsluiten van de reisovereenkomst dient een aanbetaling te worden voldaan van 15% van de totale reissom (met een minimum van € 750,-), tenzij in de reisovereenkomst anders is bepaald i.v.m. afwijkende voorwaarden van specifieke leveranciers als bijvoorbeeld accommodaties, cruises, musea, excursie-aanbieders en vliegtuigmaatschappijen. Extra bijgeboekte services en producten zoals ruimbagage, verzekeringen en stoelreserveringen dienen direct te worden voldaan op het moment van afsluiten. De restantbetaling van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek door de reisorganisator ontvangen te zijn. Indien een reisovereenkomst binnen 8 weken voor de dag van vertrek wordt afgesloten, dient de totale reissom ineens voldaan te worden.

Geldigheid: Actie flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden (aanbetaling & annulering) zijn alleen geldig voor nieuwe (om)boekingen gemaakt tussen 09-11-2020 en 01-06-21, voor reizen met vertrek in 2021