Koorreis Gent

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een concertreis op maat naar Gent? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen en uiteraard concertlocaties.

Een reis door de tijd.

Gent is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Een boeiende en historische stad met tal van bezienswaardigheden en gezellige grachten. Gent is Belgisch, dat merkt u aan de gemoedelijkheid. Maar tegelijkertijd is Gent ook rebels. De dappere Gentse volksheld Jacob van Artevelde is daar de verpersoonlijking van en zijn standbeeld op de markt staat symbool voor het gevecht dat Gent voerde tegen de onderdrukking van de vorstenmacht.

Naast fraaie architectuur en een rijke geschiedenis heeft Gent ook zeer fraaie concertlocaties zowel in de openlucht als in kerken en kathedralen. Nadat u een concert heeft gegeven zal een Belgisch biertje of een ander drankje op één van de vele terrassen die Gent rijk is extra lekker smaken. In de avond is er een scala aan mogelijkheden om te dineren in een typisch Gents restaurant. Uiteraard kunt u ook gezellig in het hotel dineren.

Excursies in Gent!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Stedelijk Museum voor Aktuele Kunst (SMAK)

De collectie van het SMAK bestaat vooral uit Europese moderne kunst van na 1950 tot en met de hedendaagse kunst van nu. Het museum heeft topstukken uit kunststromingen als Cobra, Pop Art, Minimal Art, Conceptuele kunst en Arte Povera.

Stadswandeling door historisch Gent

Dit is tijdens uw koorreis of orkestreis de ideale eerste kennismaking met Gent. U wandelt langs pleinen en oude straten, geniet van de diverse bouwstijlen en van de unieke middeleeuwse haven. Ook de Sint Baafskathedraal zal centraal staan. In de kathedraal bevindt zich het 15de eeuwse meesterwerk van de westerse schilderkunst, De Aanbidding van het Lam Gods, van de gebroeders Van Eyck. 

Sneukelen met stijl

De sneukelformule is een absolute aanrader voor uw koorreis of orkestreis! Tijdens de sneukeltocht flaneert uw groep in stijl langs vier typische winkeltjes die uw groep telkens zal verrassen met hun huisspecialiteiten. Op het programma staan een charcuterie, een pralines- kaas- en snoepwinkel.  En onderweg, terwijl iedereen snoept en proeft, schotelen de gidsen de groep de leukste verhalen voor over de stad, over eetgewoonten en Belgische specialiteiten.

Accommodaties in Gent!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

4* NH Gent Belfort

Gelegen aan de voet van het Belfort in het historisch centrum van Gent. Overige bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het hotel. Alle kamers van het NH Gent Belfort zijn voorzien van houten vloeren en beschikken over design meubelen en volledig ingerichte badkamer. Faciliteiten van het hotel zijn o.a. terras, bar, restaurant, sauna, fitness, bagage opslag.

4* Holiday Inn Gent Expo

Dit imposante hotel ligt buiten het centrum van Gent. De kamers zijn voorzien van alle moderne gemakken. Binnen het atrium, onder een indrukwekkend glazen dak en te midden van een omgeving met bloemen, planten en glijdende glazen liften, vindt u een stijlvol restaurant en een gezellige lounge bar. Tramhalte op ca. 100 m. afstand. Met de tram bent u binnen 10 min. in het centrum van Gent.

4* Ghent Marriott Hotel

Het elegante Ghent Marriott Hotel combineert historische charme met een modern design. Dit hotel heeft uitzicht op de beroemde Korenlei aan de oever van rivier de Lys en biedt een bijzondere lobby, een fitnesscentrum en gratis WiFi. De kamers van het Ghent Marriot Hotel zijn voorzien van alle gemakken. De Poppi Bar & Lounge serveert overdag klassieke gerechten en cocktails in de avonduren. In Restaurant Korenhuis kunt u genieten van Belgische gerechten.

2* Ibis Gent Centrum St-Baafs Kathedraal

Dit hotel is zeer centraal gelegen tegenover de St. Baafs Kathedraal in het centrum van Gent. Historische monumenten, diverse musea en het kasteel bevinden zich vlakbij het hotel. Het hotel beschikt over tweepersoonskamers met moderne faciliteiten. Het hotel beschikt ook over een bar.

Concertlocaties

Optreden op de mooiste podia in Gent, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Openlucht optreden Gent

Openlucht optreden Gent

In Gent zijn diverse pleinen zeer geschikt voor een openluchtoptreden, zoals het Sint-Baafsplein, de Korenmarkt en de Vrijdagmarkt. Zowel koren als orkesten kunnen hier een optreden verzorgen. Als u het een leuk idee vindt om een optreden in de openlucht te geven, dan helpen wij u graag bij het aanvragen van een vergunning.

Sint Niklaaskerk

Sint Niklaaskerk

De Sint-Niklaaskerk staat in het centrum van de stad aan de Korenmarkt. De kerk werd gebouwd in de 13e eeuw. De Sint-Niklaaskerk heeft het karakter van een stadskerk en vervult, naast de liturgie, ook culturele, toeristische en sociale functies. Koren, orkesten en brassbands kunnen hier optreden. Tijdens de mis dient het repertoire religieus te zijn, maar tijdens een eigen concert kan dit wat vrijer ingevuld worden (in overleg met de kerk). Er kan gebruik gemaakt worden van het orgel.

Sint-Baafskathedraal

Sint-Baafskathedraal

Bovenop de restanten van de romaanse kerk uit de 12de eeuw werd deze indrukwekkende gotische kathedraal opgetrokken. Vandaag de dag is van de oorspronkelijke romaanse kerk alleen de crypte bewaard gebleven. De kathedraal ligt in het historische centrum en is een veel bezochte toeristische trekpleister. Veel bezoekers komen speciaal voor het wereldberoemde werk 'De Aanbidding van het Lam Gods' van Hubert en Jan van Eyck uit 1432. De kathedraal is een populaire concertlocatie voor koren. Vanuit de hele wereld komen koren om hier te zingen. 

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.