Koorreis Ieper

Ieper, de bestemming voor uw koorreis!

Ieper ligt aan de voet van het West Vlaamse Heuvelland, een half uur rijden van de Belgische kust met zijn brede zandstranden en slechts op een uur rijden van de mooie steden Brugge, Gent en het levendige Lille. De stad zelf en haar omgeving heeft u genoeg te bieden voor uw koorreis!

Naast verwoesting heeft de Eerste Wereldoorlog ook voor een aantal indrukwekkende monumenten en musea  gezorgd. Met dit rijke verleden en de vele interessante bezienswaardigheden kunt u onder begeleiding van een deskundige gids kennismaken tijdens één van de vele themawandelingen, fietstochten of dag tours. Deze indrukwekkende tours kunnen uiteraard afgewisseld worden met een heerlijke sneukelroute met typische Ieperse proevertjes of een brouwerijbezoek (De Kazematten). En uiteraard is er genoeg tijd over tijdens het programma voor een koffie met Kattenklauw, frietjes met mosselen bij de frituur of een uitgebreid diner bij één van de gezellige restaurants.

Meedoen aan de Last Post ceremonie

Elke avond om 20:00 uur wordt het verkeer onder de Menenpoort in het Belgische Ieper stilgelegd om de klaroeners van de Last Post Association de kans te geven hun eenvoudig, maar ontroerend eerbetoon te blazen ter nagedachtenis van soldaten die hier zoveel jaren terug, tijdens de Eerste Wereldoorlog, vochten en sneuvelden.

De Menenpoort is een indrukwekkend monument waar de namen van ruim 54 duizend Britse soldaten op vermeld staan. Tijdens deze plechtigheid kunnen hier kransen gelegd worden. Muziekgroepen en koren met maximaal 100 leden zijn van harte welkom om in een ondersteunende rol de plechtigheid op te luisteren.

U wilt met uw koor of orkest meedoen aan de ceremonie van de Last Post bij de Menenpoort? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u graag bij het indienen van de aanvraag en verzorgen graag het verdere programma van uw concertreis!

 

 

 

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.