Koorreis Keulen

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een concertreis op maat naar Keulen? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw koorreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen en uiteraard concertlocaties.

Gezellige Domstad aan de Rijn

Keulen: het dondert er net zo vaak als in Nederland. Of net zo weinig. Maar u bezoekt deze sfeervolle metropool aan de Rijn natuurlijk niet voor het weer. Keulen is namelijk de perfecte stad voor een weekendje winkelen en cultuur snuiven. Moderne winkels, een keur aan Romaanse kerken, kunst en design en natuurlijk: de beroemde Keulse dom, die letterlijk en figuurlijk het gezicht van deze imposante en gezellige stad aan de Rijn vormt.

Naast architectuur en geschiedenis heeft Keulen ook fraaie locaties om concerten te geven. Na het concert zal een drankje in één van de vele typisch Keulse kroegjes u goed smaken. Daarna kan er een stevige Duitse maaltijd genuttigd worden in een authentiek Keuls restaurant. Uiteraard kunt u ook in uw hotel dineren.

Impressies

Excursies in Keulen!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Bezoek aan Sünner Keller & Biergarten

Het typisch Keulse bier: 'Sünner Kölsch" wordt in een authentieke brouwerij gebrouwen. Neem tijdens uw koorreis of orkestreis een kijkje in de oudste, producerende brouwerij van Keulen. De brouwerij heeft ook een restaurant in de onderliggende gewelven kelders. Hier wordt natuurlijk het eigen gebrouwde bier getapt!

Avondrondvaart met diner

Tijdens een drie uur durende avondrondvaart geniet u tijdens uw koorreis of orkestreis van een heerlijk dinerbuffet incl. onbeperkt wijn, bier en frisdrank, muziek verzorgd door een dj en natuurlijk het prachtige Keulen. De avondrondvaart is alleen mogelijk op zaterdagen vanaf half april tm oktober. Het is ook mogelijk een boot volledig af te huren voor uw groep.

Stadswandeling Keulen

Tijdens deze wandeling leert uw groep het oude centrum van Keulen kennen. Onder leiding van een deskundige gids komt u o.a. langs de Keulse Kathedraal, de oude markt en het raadhuis. Een stadswandeling is een ideale manier om tijdens uw koorreis of orkestreis een eerste indruk van Keulen te krijgen.

Accommodaties in Keulen!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

4* Art'otel Keulen

Dit moderne hotel ligt in het zuidelijke deel van de Altstad. Dichtstbijzijnde U-bahn halte ligt op ca. 15 minuten loopafstand. Het hotel beschikt over een bar, restaurant en een terras. De kamers zijn voorzien van o.a. koffie- en theezetfaciliteiten, televisie, kluisje en minibar.

5* Marriott Cologne

Dit vijfsterrenhotel ligt in de Altstadt van Keulen vlakbij het treinstation. De Dom ligt op ca. 10 minuten wandelen. Het hotel beschikt o.a. over een fitnessruimte, een sauna, een brasserie en een bar.

2* Ibis Hotel Köln Centrum

Het Ibis hotel ligt in het zuiden van de stad, op ca. 1,5 km van het Millowitsch Theater en op ca. 4 km van het Beursgebouw Köln Deutz. In het hotel is een cocktailbar aanwezig. Dichtstbijzijnde U-bahn halte op ca. 250 m. van het hotel.

Concertlocaties Keulen

Optreden op de mooiste podia in Keulen, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Dom van Keulen

Dom van Keulen

De Keulse kathedraal is bijna vanaf elk punt in Keulen te zien. De kathedraal wordt niet alleen gebruikt als oriëntatiepunt, maar is ook de trots van de Keulse bevolking. En niet onterecht, de kathedraal ontvangt dagelijks ca. 10.000 bezoekers. Voor buitenlandse koren is het mogelijk om te zingen in de kathedraal tijdens het middaggebed om 12:00 uur. 

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een koorreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.