Koorreis Leipzig

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een concertreis op maat naar Leipzig? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en uiteraard concertlocaties.

In Leipzig gaan kunst, cultuur en muziek hand in hand. De stad staat bol van de architectonische hoogstandjes, kent heel veel gratis te bezoeken musea, imposante kerken, prachtige parken en de leukste winkels en restaurants. De stad houdt van het goede leven. Het is dan ook niet voor niets dat in 1989 juist hier het verzet tegen het toenmalige Oost-Duitse regime begon. Het bezorgde Leipzig de titel Heldenstad!

Leipzig ademt muziek, niet gek ook, omdat de wereldberoemde componist J.S. Bach hier een groot deel van zijn leven werkte. Zijn graf is te vinden in de Thomaskirche met daarnaast het Bachmuseum. Maar er zijn nog veel meer musea de moeite waard zoals het Mendelssohnhuis, het muziekinstrumentenmuseum, het museum voor kunstnijverheid, het museum voor volkenkunde en het Museum der bildenden Künste.

Wat u zeker ook moet gaan bekijken is het Alte Rathaus, een imposant renaissance-gebouw. Daarnaast bezoekt u natuurlijk de Nikolaikirche, de grootste en oudste kerk van Leipzig, waar koren of orkesten op aanvraag kunnen optreden, en het Völkerschlachtdenkmal, het grootste monument van Duitsland. Uitrusten doet u vervolgens in een van de vele parken. Het Auenwald bijvoorbeeld, of het Rosendal met de botanische tuin met vlinderhuis en de dierentuin met Pongoland, ’s werelds grootste complex van mensapen.

Winkelen doet u in het enorme station, waar vele trendy boetieks te vinden zijn. En daarna kunt u genieten van een hapje en een drankje in een van de restaurants en cafés in de wijken Drallewatsch, Schauspielviertel, Münzgasse en Plagwitz. En in de omgeving van de stad vindt u ook nog Dresden en Weimar. Geweldige plaatsen waar voor uw koorreis of orkestreis ook veel te beleven is!

Impressies

Excursies in Leipzig!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Bach Museum

Bezoek het Bach Museum in Leipzig en kom meer te weten over het leven van deze  wereldberoemde componist. Het museum biedt bezoekers een interactieve multimedia tentoonstelling. Een hoogtepunt van het bezoek is de schatkamer, waar originele manuscripten te zien zijn. Dit museum mag u niet missen tijdens uw koorreis of orkestreis naar Leipzig.

Stadswandeling Leipzig

Hoe muzikaal de inwoners van Leipzig zijn, blijkt alleen al uit het feit dat de vreedzame revolutie in 1989 vanuit deze stad werd gedirigeerd. Na de val van de DDR heeft Leipzig de titel 'heldenstad' gekregen, wat echter net zo goed zou kunnen slaan op de grote musici, dirigenten en componisten die waarschijnlijk nergens zo aanwezig en populair zijn als hier. Tijdens een stadswandeling ziet u de vele bezienswaardigheden van de stad, zoals bijvoorbeeld de Thomaskirche, waar Bach begraven ligt, de Nikolaikirche, de opera en de Naschmarkt. Een stadswandeling is een ideale kennismaking met de stad tijdens uw koorreis of orkestreis.

Accommodaties in Leipzig!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

3* Commundo Tagungshotel Leipzig

Het Commundo Tagungshotel is gelegen in het zuidwestelijke deel van Leipzig op ongeveer 3,5 km van het centrum. Dit hotel heeft vele vergaderruimten en er kan (tegen betaling) gebruik worden gemaakt van de fitnessruimte, sauna en huurfietsen.

3* Best Western Hotel Leipzig City Center

Wat u ook van uw groepsreis Leipzig verwacht, bij dit hotel bent u altijd aan het juiste adres. Met het Centraal Station van Leipzig aan de overkant en de mogelijkheid om met de bus naar alle culturele hoogstanden van Leipzig te komen is dit driesterrenhotel de ideale uitvalbasis om lekker tot rust te komen of vanuit hier het bruisende stadscentrum van Leipzig te ontdekken.

3* Best Western Hotel Windorf

Dit driesterrenhotel ligt op slechts 7 km van het stadscentrum van Leipzig. Het hotel ligt op 2 minuten lopen van de dichtstbijzijnde tramhalte en het is 8 minuten lopen naar treinstation Leipzig-Großzschocher. De A38 vindt u op 10 minuten rijafstand. Door deze mogelijkheden bent u binnen enkele ogenblikken in het centrum of bij de bezienswaardigheden van Leipzig. WiFi is gratis beschikbaar in het gehele hotel.

Concertlocaties

Optreden op de mooiste podia in Leipzig, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Thomaskirche

Thomaskirche

De Thomaskirche is een van de twee hoofdkerken in Leipzig. Deze kerk is wereldberoemd, omdat Johann Sebastian Bach hier als artistiek leider en dirigent werkte met het Thomanerchor. Gastkoren kunnen 20 minuten zingen op een zeer bijzondere plek in de kerk, n.l. op de treden voor het graf van Johann Sebastian Bach. Het repertoire dient religieus te zijn. Ook bestaat er een mogelijkheid om eventueel te zingen tijdens een kerkdienst.

Nikolaikirche

Nikolaikirche

De Nikolaikirche vormde het centrale punt van de vreedzame revolutie met demonstraties in de DDR in de herfst van 1989 die de val van de Berlijnse muur en de Duitse hereniging als gevolg had. Het fraaie interieur is een voorbeeld van het classicisme. Zowel koren als orkesten kunnen in deze kerk een eigen concert geven. 

Dom van Erfurt

Dom van Erfurt

De Dom van Erfurt is een imposant gebouw en is vooral bekend vanwege het feit dat Maarten Luther priester is geweest in deze kerk. Het is tevens de oudste kerk van Erfurt. Erfurt ligt op ca. 150 km. afstand van Leipzig.

Excursies

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Let op: onze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met vervoer en verblijf.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.