Koorreis München

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een concertreis op maat naar München? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen en uiteraard concertlocaties.

De meeste Nederlanders kennen München vooral van de oktober-festen, de bierhallen en biertuinen. Alsof ze in de schitterende hoofdstad van de deelstaat Beieren alleen maar aan het bier zitten… allesbehalve! München heeft namelijk ontzettend veel te bieden op het gebied van kunst, cultuur, uitgaan en shoppen. Een week is al gauw te kort om deze heerlijke wereldstad ten volle te beleven.

Naast architectuur en geschiedenis heeft München ook fraaie locaties om concerten te geven. Na het concert zal een drankje in één van de vele Beierse kroegen u goed smaken. Daarna kan er een stevige Beierse maaltijd genuttigd worden in een authentiek restaurant. Uiteraard kunt u ook in uw hotel dineren.

Impressies

Excursies in München!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Olympische toren

Het Olympiapark München werd gebouwd voor de Olympische Spelen van 1972. Tegenwoordig is het stadion met zijn eigenaardige dakconstructie de grootste attractie. Op dit park vindt u tevens de Olympische Toren (televisietoren). Vanaf hier heeft u een uniek uitzicht over de stad. De toren is 190 meter hoog en met een lift bent u zo boven. Dit is een interessante excursie tijdens uw koorreis of orkestreis.

Bier & Brouwerij tocht

München, de hoofdstad van het bier. Tijdens deze wandeling wordt informatie over het gerstenat verstrekt en ziet u waar de 'locals' hun biertje drinken. Ook een bezoek aan de oudste brouwerij van München mag tijdens deze tocht niet ontbreken. Hier is goed te zien hoe bier gemaakt wordt. Een leuke excursie tijdens uw koorreis of orkestreis naar München.

Accommodaties in München!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

3* Tryp by Wyndham Munich North

Hotel Tryp by Wyndham Munich North ligt direct buiten de poorten van de stad, met een mooi uitzicht op het Beierse landschap. Nabijgelegen bezienswaardigheden zijn onder andere Marienplatz en het grootste park van München, de Engelse tuin. Het hotel beschikt over een bar, een restaurant waar de plaatselijke gerechten zeker niet zullen ontbreken en u kunt gebruik maken van de sauna en een fitnessruimte. Daarnaast is in het gehele hotel gratis wifi.

4* NH München Deutscher Kaiser

Het viersterrenhotel ligt in het centrum van München. Op slechts 500 meter ligt de beroemde Stachus en de Kaufinger Strasse. Daarnaast ligt er een metrostation voor de deur. Het hotel beschikt over een bar.

2* A&O Hotel München Hauptbahnhof

Budgethotel gelegen op ca. 10 min. loopafstand van de Theresienwiese. Het hotel beschikt over eenvoudige tweepersoonskamers met faciliteiten. In het hotel vindt u o.a. een bar. U-banh halte op ca. 1 km, tramhalte op ca. 100 m. afstand.

4* Leonardo Hotel & Residenz München

Gunstig gelegen hotel, met op ca. 400 m. een metrostation. Vanaf hier heeft u een goede verbinding met het stadshart. Het hotel beschikt o.a. over een bar, restaurant en fitness met wellness gedeelte.

Concertlocaties

Optreden op de mooiste podia in München, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

St. Georgkerk

St. Georgkerk

De St. Georgkerk in München staat in de woonwijk Milbertshofen, buiten het stadscentrum. Er wordt veel gedaan aan muziek en culturele evenementen. Gastkoren zijn van harte welkom om hier een concert te geven. Het repertoire dient passend te zijn voor een kerk (religieus of klassiek). Een auditie is niet nodig, maar koren dienen wel een bepaald niveau te hebben om in deze kerk te mogen zingen. Er kan eventueel gebruik gemaakt worden van een elektrische piano of een kistorgel.

Openluchtoptreden in München

Openluchtoptreden in München

Wilt u met uw koor een openluchtoptreden verzorgen in de binnenstad van München? Het Frauenplatz, Odeonsplatz of Neuhauser Strasse zijn geschikte locaties. Wij helpen u graag met het aanvragen van een vergunning. Het gebruik van instrumenten is tijdens het optreden niet toegestaan in München.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.