Koorreis naar Canterbury

Op slechts en half uurtje rijden van Folkstone of Dover en anderhalf uur vanaf Londen ligt het prachtige oude stadje Canterbury aan de rivier de Stour. De reis er naartoe is al een aanrader. Geniet met uw groep van het groene heuvellandschap van het graafschap Kent en dompel u daarna onder in de middeleeuwse binnenstad met de befaamde oude stadspoorten en wereldberoemde Kathedraal. Maar er valt nog veel meer te beleven in deze kleine, maar gezellige studentenstad.

Bezoek in ieder geval tijdens uw concertreis, de kathedraal van Canterbury met zijn schitterende glas-in-lood ramen en de indrukkende middeleeuwse muurschilderingen. Vervolg uw middeleeuwse tocht langs de Abdij van St. Augustines, het Eastbridge Hospital en het Roman Museum. Daarna is het goed relaxen en picknicken in de Westgate tuinen, een oase van rust aan de Stour. En daarna? Het water op. In een klein roeibootje wordt u de rivier op en af geroeid terwijl de stuurman vertelt over de rijke geschiedenis van de stad.

Excursies in Canterbury!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Boottocht Canterbury

In een roeibootje (max. 12 personen per boot) wordt u de rivier op en af geroeid terwijl de stuurman veel verteld over de gebouwen langs de rivier. De gidsen zijn bijna allemaal studenten en vertellen met veel lol en Engelse humor. Bij regen zijn er paraplu's aanwezig. De boottocht duurt ca. 40 minuten.  Globale route: Kings Bridge – Eastbridge Hospital – Franciscan Island – Greyfriars Chapel – Old Weavers House – Kings Mill – Alchemist Tower – Cromwellian Forge – Friars Bridge – Blackfriars – Dominican Priories – The Abbots Mill – The Marlowe Theatre – The Ducking Stool

Canterbury Tales

Een van de meest populaire attracties is ‘The Canterbury Tales’. In het historisch gebouw gaan bezoekers zo’n 500 jaar terug in de tijd en beleven een reconstructie van Engeland in de 14e eeuw. Beleef het avontuur via de verhalen van Geoffrey Chaucer, en zijn vrolijke bende van de pelgrims op hun ontdekkingsreis van The Tabard Inn in Londen naar het heiligdom van St. Thomas Becket in de kathedraal van Canterbury. De verhalen zijn geestig, vaak op rijm en staan vol met menselijke fouten en onhebbelijkheden.

Stadswandeling Canterbury

De stadswandeling door Canterbury brengt u langs vele interessante bezienswaardigheden waaronder de Canterbury Kathedraal. U zult de kathedraal vanaf de buitenkant bezichtigen. De stadswandeling duurt circa 90 minuten.

High Tea in Moat Tea Rooms

De afternoon tea of high tea is een typisch Engels fenomeen dat doorgaans in de middag wordt genuttigd. Vroeger behoorde de afternoon tea tot de dagelijkse maaltijden, maar tegenwoordig wordt het door de meeste mensen als een luxe verwennerij gezien. Een standaard afternoon tea omvat een keuze uit verschillende theesoorten, sandwiches, scones, cakes en pastries. Als u in Canterbury bent kan een een High Tea zeker niet ontbreken. Doe dit in het traditionele en oudste pand van Canterbury, De Moat Tea Room. Het pand ligt midden in de historische stad. Het is een klein maar gezellig pand, waar u kunt genieten van de heerlijke Engelse thee en de bijbehorende hapjes.

Accommodaties in Canterbury!

iogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

3* Victoria Hotel Canterbury

Dit onlangs gerenoveerde vriendelijke hotel ligt op ca. 15 minuten wandelen van het centrum. Het hotel beschikt o.a. over gratis wifi, een 24-uurs receptie, een bar en een restaurant, De tweepersoonskamers beschikken over een badkamer. De dag begint met een ontbijt.

3* Best Western Abbots Barton Hotel

Het Best Western Abbots Barton Hotel is een driesterrenhotel dat net even buiten het centrum ligt. Op ca. 1 km vindt u de Kathedraal van Canterbury. Het hotel wordt omgeven door een prachtige tuin en het beschikt over een eigen bar en restaurant. Het restaurant serveert de typische Britse keuken. De tweepersoonskamers zijn voorzien van alle gemakken. In de ochtend staat er een ontbijt voor u en uw groep klaar.

4* Canterbury Cathedral Lodge

Centraler kunt u het niet wensen, deze stijlvolle lodge ligt op het rustige privéterrein van de kathedraal van Canterbury. Het historische stadscentrum van Canterbury vindt u op slechts 250 m. loopafstand. Er is een eeuwenoude bibliotheek aanwezig, waar u zich kunt inlezen in de geschiedenis van Canterbury. De comfortabele tweepersoonskamers zijn voorzien van alle gemakken. Een groot aantal heeft zelfs uitzicht op de kathedraal! In de ochtend staat er een ontbijt voor u en uw groep klaar.

Concertlocaties

Optreden op de mooiste podia in Canterbury, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Zingen in Canterbury Cathedral

Zingen in Canterbury Cathedral

De Canterbury Cathedral is de moederkerk van de Anglicaanse gemeente. De kathedraal is niet alleen een heilige plek, maar staat ook op de werelderfgoedlijst. Voor koren bestaat de mogelijkheid om te zingen in de kathedraal tijdens een midday recital. Er dient a capella gezongen te worden (maximaal 30 minuten) en het repertoire moet religieus zijn (in overleg met de kathedraal). Het koor zingt op de treden voor het altaar. Een auditie is niet vereist.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. rdeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.