Koorreis naar Londen

See the world. Visit London!

Londen is dé shophoofdstad van Europa met meer dan 30.000 winkels, boetiekjes en warenhuizen als Harrods. Maar tijdens uw koor- of orkestreis wilt u natuurlijk ook bekende bouwwerken bekijken. The Houses of Parliament, de Big Ben, St.-Paul’s Cathedral en de Tower Bridge. Door langs de Theems te lopen ziet u ze allemaal. En natuurlijk wilt u optreden. We kunnen het voor u regelen op meer dan 15 concertlocaties. Van Regent Hall tot St. Pauls Church. Een geweldige ervaring. Net als een bezoek aan fraaie musea als Tate Modern en de National Gallery. En dan het uitgaansleven. Uw muzikale groepsreis is pas compleet met een musical op West End, een pint in een pub en een bezoek aan één van de 250 nachtclubs. In London komt u altijd tijd te kort.

Impressies

Excursies in Londen!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

City Cruise

De Theems is geweldig. Vanaf de rondvaartboten krijgt u tijdens uw koorreis of orkestreis een goed beeld van een aantal bezienswaardigheden van Londen. Er zijn op- en uitstaplocaties bij de London Eye, de Tower of London en Greenwich.

Tower of London

Het grootste deel van zijn 900 jarig bestaan was de Tower een gevreesd bouwwerk. Zij die de koning hadden ontstemd, werden opgesloten tussen de bedompte muren. Sinds Karel II (1660-1685) worden de kroonjuwelen en wapenuitrusting aan het publiek getoond. Nog steeds geven ze een goede indruk van Koninklijke rijkdom en macht. Een interessante excursie tijdens uw koorreis of orkestreis naar Londen.

London Travel Card

Met deze openbaar vervoerkaart kunt u tijdens uw koorreis of orkestreis ongelimiteerd gebruik maken van de metro, de bussen (ook nachtbussen) en normale treinen binnen Londen. Zones 1 en 2: geldig voor het centrum van Londen. Zones 1 t/m 6: geldig voor 'Groot Londen' (incl. Heathrow Airport).

Accommodaties in Londen!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

4* Park Plaza Westminster Bridge

Dit eigentijdse designhotel ligt centraal in Londen op loopafstand van het House of Parliament, de Big Ben en het London Aquarium. Op ca. 500 meter ligt het metrostation Waterloo. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar.  

3* Royal National

Dit grote hotel is gelegen in het centrum van London bij Russell Square, van waar te voet of per openbaar vervoer het makkelijk is om de stad te verkennen. Het hotel beschikt over verschillende bars. Op ca. 400 m. bevindt zich een metrostation.

3* Quality Hotel Wembley

Dit driesterrenhotel ligt even buiten het centrum van Londen pal naast het nieuwe Wembley stadion. De metro stopt op ca. 500 m en brengt u in ca. 15 min. naar het centrum. Het hotel beschikt o.a. over een bar en restaurant.

Concertlocaties

Optreden op de mooiste podia in Londen, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Southwark Cathedral

Southwark Cathedral

Southwark Cathedral ligt vlakbij London Bridge, naast de Borough market. De kathedraal dateert uit de 15e eeuw en wordt veel bezocht door toeristen. Er vinden regelmatig lunchconcerten plaats. Koren en orkesten kunnen hier een concert geven.

St. Paul's Cathedral

St. Paul's Cathedral

Na de grote brand in 1666 was de middeleeuwse St. Paul’s totaal verwoest. De herbouw begon in 1675 naar een aangepast ontwerp van Christopher Wren. De St. Paul’s heeft een prachtig geordend en zeer ruim barok interieur. Met 110 meter is de koepel van de kathedraal de op een na hoogste ter wereld (alleen de St. Pieter is hoger). Voor koren die zingen op hoog niveau is het soms mogelijk om te zingen in deze beroemde kathedraal tijdens een dienst. Zo'n 10x per jaar kunnen gastkoren een lunchconcert geven. Een auditie is vereist en vanwege de vele aanvragen die de kathedraal ontvangt is het aan te raden om al in een vroeg stadium een aanvraag in te dienen.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. rdeligste vlucht.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.