Koorreis naar Parijs

Ontdek de geheimen van deze fantastische lichtstad

Welkom in de hoofdstad van de liefde. Een heerlijke bestemming voor een geweldige reis met uw koor of orkest. Natuurlijk wilt u de Eiffeltoren zien. Maar ook de Sacré-Coeur, de Champs-Elysées, het Centre Pompidou, La Défense, de Arc de Triomph en de Notre Dame. En dan al die musea. Het Louvre is een must, net als het Musée Picasso en Musée D’Orsay. Winkelen doet u op Boulevard Haussmann en in de wijk Le Marais. En uitgaan? Oh la la. Restaurants en gezellige cafétjes  … u raakt niet uitgekeken. Maar eerst optreden natuurlijk. In de wereldberoemde Notre Dame en de Église la Madeleine bijvoorbeeld. Of in Disneyland® Paris. Vraag ons naar de mogelijkheden en ontdek wat deze topbestemming nog meer te bieden heeft voor een onvergetelijke koorreis of orkestreis.  

Excursies in Parijs!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Boottocht op de Seine

Uw koorreis of orkestreis is pas compleet als u deze boottocht hebt gemaakt. U vertrekt vanaf de oevers van de Seine voor een rondvaart op een boot. Een fantastische en originele manier om Parijs en haar mooie monumenten te bezichtigen. U krijgt een meertalige uitleg (Frans en Engels, geen Nederlands) over de gebouwen die u passeert. Ook 's avonds kunt u genieten van deze boottocht.

Wijn- en kaasproeverij

Wilt u ook de lekkerbekken tijdens uw koorreis of orkestreis naar Parijs verwennen? In het wijnmuseum, met 15e-eeuwse kelders, kunt u uw wijnkennis ophalen. Geniet van een proeverij van 3 Franse wijnen of een proeverij van 3 glazen wijn en 3 soorten kaas.

Accommodaties in Parijs!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

4* Hotel Mercure la Defense

Goed hotel, gelegen in de zakenwijk La Defense (ten noordwesten van Parijs). Het dichtstbijzijnde metro- en treinstation ligt op ca. 10 min. lopen. Ook kunt u gratis gebruik maken van een hoteltransferbusje (max. 8 personen). Met de metro bent u met zes stops op de Champ Élysées. De kamers zijn voorzien van diverse faciliteiten en gratis wifi. In het hotel vindt u o.a. een dakterras, bar en restaurant.

3* Hotel Holiday Inn Express Paris - Canal De La Villette

Holiday Inn Express Paris - Canal De La Villette ligt aan de oevers van het Kanaal van de Ourcq (19e arr.). Dit designhotel heeft houten terrassen en een eigen tuin met uitzicht op het kanaal. De moderne kamers beschikken over o.a. airconditioning, tv en een badkamer. In het hotel is een restaurant en bar aanwezig. Het dichtstbijzijnde metrostation ligt op ca. 350 meter.

2* Hotel Campanile Paris Sud - Porte d'Italie

Dit moderne hotel ligt in het zuiden van Parijs, aan de Périphérique (nabij 13e arr.) Metro- en tramstation Porte d’Italie liggen op ca. 300 m. afstand. Het centrum van Parijs is vanaf hier goed te bereiken. Het hotel beschikt over moderne kamers met faciliteiten en over een restaurant, een gezellige loungebar en gratis wifi.

4* Hotel Novotel Paris Est - Porte de Bagnolet

Novotel Paris Est is een ruim opgezet en modern hotel. Gelegen aan de rand van Parijs in Bagnolet, nabij het 20e arrondissement. De ruime kamers zijn voorzien van o.a. een badkamer, tv, airconditioning en een kluisje. Het hotel beschikt o.a. over een gezellige bar en een restaurant. Het dichtstbijzijnde metrostation is op ca. 400 m. loopafstand gelegen.

Concertlocaties Parijs

Optreden op de mooiste podia in Parijs, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Eglise la Madeleine

Eglise la Madeleine

La Madeleine is een van de bekendste kerken van Parijs en is gebouwd in de neoklassieke stijl, waardoor het doet denken aan een Griekse tempel. Er vinden regelmatig concerten plaats in deze kerk en ook voor buitenlandse koren en orkesten is het mogelijk om hier een concert te geven. Voor koren bestaat er tevens de mogelijkheid om te zingen tijdens de mis. 

Notre Dame van Parijs

Notre Dame van Parijs

De Notre Dame is als geen enkel ander gebouw verbonden met de geschiedenis van Parijs. Koren vanuit de hele wereld komen naar deze beroemde kerk om hier te zingen. Er bestaat een mogelijkheid om te zingen tijdens de mis of om zelf een informeel concert te geven. Het repertoire dient religieus te zijn.

Disneyland® Paris

Disneyland® Paris

Heeft u er altijd al van gedroomd om met uw groep op te treden in Paris? Dat kan! Koren, orkesten, drumbands en dansgroepen kunnen een optreden verzorgen. Deelnemers krijgen de unieke kans om een kijkje te nemen in de wereld van professionele entertainment. Wij helpen u graag met de aanvraag hiervan.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.