Koorreis Boedapest

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een koorreis op maat naar Boedapest? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen en uiteraard concertlocaties.

Tweelingstad aan die schöne blaue Donau

Boeda en Pest; twee steden gescheiden, maar ook verbonden door de machtige (niet meer zo blauwe) Donau. Boedapest is een moderne stad met een onmiskenbare traditionele charme. De Donau snijdt de stad in twee delen: het heuvelachtige Boeda, met haar vele burchten, en het drukke vlakke Pest, het winkel- en zakencentrum van de stad. Eén van de mooist denkbare panorama’s aanschouwt u vanaf de Paleisberg: één blik op de Kettingbrug en de Parlementsgebouwen zal uw groep voor altijd bijblijven.

Boedapest de ideale stad voor een koorreis

Beleef de architectuur en geschiedenis van Boedapest tijdens een stadswandeling of boottocht en drink daarna een lekkere bakje koffie in één van de vele koffiehuizen die Boedapest rijk is. Boedapest biedt ook een scala aan mogelijkheden voor het geven van concerten. Hieronder vindt u een aantal suggesties waar tijdens uw koorreis of orkestreis kan worden opgetreden. Na het geven van een concert kunt u een heerlijk glas wijn nuttigen in een gezellige wijnbar en ’s avonds kunt u genieten van echte Hongaarse wijnen en de wereldberoemde Goulash.

Kortom Boedapest is een ideale bestemming voor een koorreis of orkestreis.

Impressies

Excursies in Boedapest!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Stadswandeling Burchtwijk

Trek de loopschoenen aan en ontdek Boedapest tijdens uw koorreis of orkestreis. Buda is ontstaan vanuit de Burchtwijk, gelegen op een heuvel aan de Donau. Een deskundige Nederlandstalige gids neemt de groep mee langs de Matthiaskerk, de middeleeuwse huizen van de Hongaarse kooplieden, de nationale galerie en de torentjes van het Vissersbastion.

Duur van de wandeling is ca. 3 uur.

Boottocht op de Donau

Die schönen blauen Donau is de grootste rivier van Oost-Europa en scheidt Boedapest in tweeën. De tocht vaart langs de kettingbrug van Boedapest, het Margaretha-eiland, de Gellért heuvel en het parlementsgebouw. Op deze manier krijgt  u tijdens uw koorreis of orkestreis Boedapest op een heel andere manier te zien.

Folklore avond

Tijdens uw koorreis of orkestreis moet er natuurlijk ook lekker gegeten en gedronken worden. Het kan tijdens een folklore show. Volksdansen wordt in Hongarije op hoog niveau uitgevoerd. Een avond vol met folklore, muziek en Hongaarse specialiteiten maken uw bezoek naar Boedapest compleet.

Wijnproeven in Domus Vinorum

Op korte loopafstand van de Grote Basiliek van Boedapest zijn de wijnkelders van Domus Vinorum gelegen. Het 'huis van de wijnen' begon als wijnhandel maar is tegenwoordig ook een restaurant waar het meer dan goed toeven is. Onder de gewelven in de wijnkelder geniet men van een wijnproeverij. In de gewelvenkelder zijn diverse ruimtes beschikbaar, afhankelijk van de groepsgrootte. Optioneel kan u tijdens uw koorreis of orkestreis ook genieten van een diner in Domus Vinorum.

Staatsopera in Boedapest

De staatsopera van Boedapest is werkelijk prachtig! Een bezoek tijdens uw koorreis aan een voorstelling is dan ook aan te raden als avondprogramma. Opera, ballet of een concert? Wij geven u graag informatie over het meest recente programma.

Accomodaties in Boedapest!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

4* Hotel Mercure Buda

Hotel Mercure Budapest Buda is een viersterrenhotel gelegen op ca. 5 minuten loopafstand van de kasteelwijk aan de Buda kant naast het zuidelijke treinstation van Deli en het metrostation. Op vier metrohaltes van het centrum aan de Pest kant. Het hotel beschikt over geluiddichte tweepersoonskamers die van alle moderne gemakken zijn voorzien. Faciliteiten van het Mercure Buda hotel zijn o.a. een mooie en ruime lobby, gratis wifi, twee restaurants & een ruime bar.

3* Ibis Hotel Budapest Heroes Square

Het driesterren Ibis hotel ligt bij het Heldenplein en het stadspark, waar ook de metrohalte te vinden is naar het centrum en waar de metro u in ca. 7 minuten naar de binnenstad brengt. Het hotel beschikt over prima nette tweepersoonskamers voorzien van alle moderne gemakken inclusief badkamer met douche. Faciliteiten zijn 24 uurs receptie, gratis wifi, een kleine bar waar naast drankjes ook een aantal snacks te verkrijgen zijn. Het bekende badhuis Széchenyi is op korte loopafstand gelegen. De dierentuin ligt aan de overkant.

3* Hotel Fortuna

Het hotel ligt in een groen gebied op slechts twee metrohaltes van de Grand Boulevard. Het hotel beschikt over tweepersoonskamers met faciliteiten op de kamer. Faciliteiten van het hotel zijn o.a. bar, 24-uursreceptie, bagageopslag & snackbar.

4* Continental Hotel Zara

Het superieure viersterrenhotel Continental Hotel Zara is gevestigd in het voormalige pand van Hungária Bath, dat een beschermd jugendstil-gebouw is. Het hotel is met oog voor detail en sfeervol ingericht. Het hotel biedt warm en modern ingerichte tweepersoonskamers waar aan alle details is gedacht. Het beschikt over een daktuin met een oppervlakte van 150 m² met buiten- en binnenzwembaden. Verder zijn er sauna en massagefaciliteiten, conferentieruimtes, er is een terras, tuin, gratis wifi, ruime bar en een loungeruimte.

4* Hotel Novotel Centrum

Het Novotel Centrum is een comfortabel en centraal gelegen hotel. Men kan genieten van de bijzondere mix van moderne faciliteiten en Art Nouveau invloeden die dit monumentale pand uit 1911 nog steeds rijk is. Hotel is op loopafstand van de winkelpromenade. Het hotel beschikt over tweepersoonskamers voorzien van alle moderne gemakken. Faciliteiten van het hotel zijn o.a. restaurant, gratis wifi, café & fitness-en welnesscentrum.

Concertlocaties in Boedapest

Optreden op de mooiste podia in Boedapest, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

De basiliek van Esztergom

De basiliek van Esztergom

Het stadje Esztergom was de voormalige hoofdstad van Hongarije en ligt op ca. 50 km van Boedapest. De Basilika van Esztergom is de grootste kerk van Hongarije. Het is een populaire toeristische attractie waar koren en orkesten graag komen. Combineer uw optreden in ieder geval met een bezoek aan het historische plaatsje Szentendre en het kasteel van Visegrad. Grote koren en orkesten kunnen in de basilika terecht. Ook is er veel ruimte voor een openluchtoptreden.

Sint-Stefanusbasiliek

Sint-Stefanusbasiliek

De Sint-Stefanusbasiliek is de grootste kerk van Boedapest. De basiliek staat in Pest aan het Sint-Stefanusplein. Er werd begonnen met de bouw in 1851 en bijna alle bekende Hongaarse schilders en beeldhouwers van rond de eeuwwisseling werkten hieraan mee. Koren kunnen hier een concert verzorgen.

Culturele centra & muziekscholen

Culturele centra & muziekscholen

Diverse buurthuizen, culturele centra en muziekscholen in Boedapest staan open voor een gastoptreden van een buitenlands koor of orkest. Culturele uitwisselingen zijn hier ook goed mogelijk met bijvoorbeeld een lokale dansgroep of een koor. Via onze contacten kunnen wij zeker een geschikte locatie voor uw groep vinden.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke koorreis en orkestreis vinden wij de beste en voordeligste vlucht.