Koorreis Rome

Rome, het grootste openluchtmuseum ter wereld

Rome is een geweldig openluchtmuseum. U ontdekt het tijdens uw koorreis naar de Italiaanse hoofdstad. Wat uw groep zeker moet zien? Castel San Angelo, Vaticaanstad en de Sixtijnse Kapel natuurlijk. Maar ook het Forum Romanum, het Colosseum en de Trevi fontein. En wat zou u ervan zeggen om op te treden in de Kerk van De Friezen, grenzend aan het St.-Pietersplein? Diogenes Reizen regelt het graag voor uw koor, net als een rondleiding door deze van oorsprong Nederlandse kerk. En geniet tijdens uw Rome-reis ook van de trendy winkels, gezellige terrasjes en een keuken om uw vingers bij af te likken. Proef de bijzondere sfeer van La Dolce Vita en kom na uw koorreis of orkestreis zeker nog een keer terug. Want eenmaal Rome is voor eeuwig Rome.

Impressies

Excursies in Rome!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Wijnproeverij inclusief rondleiding

Als u in Italië bent, dan wilt u natuurlijk proeven van de beroemde Italiaanse wijnen en olijfoliën. Het kan tijdens dit bijzondere uitstapje naar een typisch Italiaanse wijnkelder in zone Castelli, gelegen op ca. 15 km van het centrum van Rome. Het gebied van de Frascatiwijnen. Tijdens een wijnproeverij en rondleiding maakt u kennis met vier echte Frascatiwijnen en Extra Vergin Olijfolie gecombineerd met kaas en salami. Het is mogelijk om in deze wijnkelder met uw groep aansluitend te genieten van een lunch of diner uit de typische Italiaanse keuken.

Stadswandeling Rome

Tijdens uw koorreis of orkestreis naar Rome komt u ogen te kort. Er is zo veel te zien. Neem uw groep daarom mee tijdens een stadswandeling o.l.v. een Nederlandstalige gids. Zo ziet en hoort u veel over de diverse de bezienswaardigheden en komt u op plekken die u anders misschien voorbij loopt. Het is ook mogelijk om een bepaald thema te koppelen aan de wandeling. Bijvoorbeeld Klassiek Rome, Barok Rome, een architectuurwandeling of avondwandeling. Heeft u andere wensen? Uiteraard kunnen wij een wandeling samenstellen op basis van uw wensen.

Vaticaanse Musea

De Vaticaanse Musea is een groep musea in de Apostolische paleizen waarin kunstschatten van het Vaticaan te bezichtigen zijn. Deze collectie is in de loop der eeuwen ontstaan doordat pausen kunstwerken aankochten of veroverden. Onder paus Sixtus IV della Rovere, tevens opdrachtgever tot de bouw van de Sixtijnse Kapel, werd de aanzet gegeven tot de bouw van het eerste museum. Dit museum werd gebouwd naar aanleiding van een ontwerp van Donato Bramante. De huidige musea, verdeeld in afdelingen, ontstonden pas in de 18e en 19e eeuw. De voornaamste trekpleisters zijn het Museo Pio-Clementino, de Stanze van Raphaël, de Sixtijnse Kapel en de Pinacoteca. Een absolute aanrader tijdens uw koorreis of orkestreis naar Rome.

Accommodaties in Rome!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

2* Hotel Luciani

Hotel Luciani is een prima tweesterrenhotel gelegen dichtbij Station Termini. Het hotel bevindt zich op de eerste verdieping van een 'Palazzo' uit de negentiende eeuw en wordt beheerd door vier broers die met veel passie werken. Het hotel beschikt o.a. over een 24-uurs receptie en een bar.

4* H10 Roma Città

H10 Roma Città is een modern viersterrenhotel en ligt op loopafstand van de historische, gezellige uitgaanswijk Trastevere. De kamers in H10 Roma Città zijn voorzien van tv, bureau, minibar, kluisje, badkamer en gratis wifi. Het hotel beschikt o.a. over een restaurant, bar en buitenzwembad (alleen geopend in de zomer juni-september).

3* Hotel Madison

Hotel Madison ligt pal tegenover Station Termini, waar metro's en bussen voor de hele stad vertrekken. Alle kamers in Hotel Madison zijn voorzien van airconditioning, een tv, telefoon en badkamer. Faciliteiten van het hotel zijn o.a. een bar, 24-uurs receptie en een bagage depot.

Concertlocaties Rome

Optreden op de mooiste podia in Rome, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Friezenkerk

Friezenkerk

De Kerk van de Friezen (Italiaanse naam Santi Michele e Magno) is in 1141 gebouwd tegen een van de Romeinse heuvels, de Janiculus, die grenst aan het Sint-Pietersplein. Waar nu de kerk staat woonde meer dan 1200 jaar geleden een Friese kolonie. Deze kerk is tevens geliefd bij koren om er op te treden.

Sint-Pietersbasiliek

Sint-Pietersbasiliek

De Sint-Pietersbasiliek is een belangrijk bedevaartsoord voor katholieken en geldt als de eerste van de zeven pelgrimskerken van Rome. Blikvanger in het gebouw is het pauselijk altaar onder de grote baldakijn van Bernini, dat de ruimte opvult tussen de vier machtige pijlers waarop de koepel rust. De Sint-Pietersbasiliek was de grootste kerk ter wereld tot 1989, toen ze in grootte werd overtroffen door de Basilique Notre-Dame de la Paix, een kopie van de Sint Pieter, in Yamoussoukro, de hoofdstad van Ivoorkust. In de Sint-Pieter kan door gastkoren gezongen worden tijdens de mis (dagelijks om 17:00 uur).

Santa Maria Maggiore

Santa Maria Maggiore

Het is mogelijk om te zingen in de Basiliek Santa Maria Maggiore ter begeleiding van de Heilige mis om 18:00 uur. Er mogen alleen liturgische liederen gezongen worden.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de beste en voordeligste vlucht.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.