Koorreis Luxemburg Stad

Luxemburg Stad, de stad van natuur en geschiedenis.

Wilt u niet te ver van huis maar toch naar het buitenland om concerten uit te voeren met uw koor? Of gewoon een mooi uitje samen te organiseren? Luxemburg heeft alles voor uw koorreis.

Voor concerten kunt u bijvoorbeeld terecht in het St. Martin Kirche Dudelange, op slechts 20 minuten rijden van Luxemburg Stad. Deze kerk staat open voor verschillende repertoires. Voor geschiedenis gaat u naar het ondergrondse verdedigingsbolwerk ‘de Bock-kazematten’ met kilometerslange gangen. De bezichtiging van de archeologische crypte is een spannende ervaring!  Ook zijn er ruïnes te bezichtigen van het Bock Kasteel, welke rond 963 gebouwd is. Maar ook het Groothertogelijk Paleis is een bezoek waard.

Voor bijzondere musea kunt u naar Museum Drai Eechelen. Dit historisch gebouw is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De spectaculaire onderaardse gangen- en mijnbouwstelsel bevindt zich nog steeds grotendeels in de toestand van de laatste bouwfase in 1836-1837. En iets wat zeker indruk maakt op de leerlingen is de Amerikaanse militaire begraafplaats, die gedurende de tweede wereldoorlog in Luxemburg om het leven zijn gekomen. Wilt u daarna wat luchtigers doen? Ga dan naar de Cityskyliner. Deze toren geeft u een adembenemend uitzicht over Luxemburg-stad op 81 meter hoogte. En natuurlijk kunt u na een drukke dag heerlijk neerstrijken op een van de vele terrasjes en genieten van deze prachtige stad vanaf op slechts een antaal uur rijden.

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.