Koorreis Amsterdam

Herleef de Gouden Eeuw in onze hoofdstad

Amsterdam is een mooie bestemming dichtbij huis voor uw koorreis of orkestreis. Onze hoofdstad heeft veel te bieden. De goed bewaarde binnenstad van Amsterdam ademt nog steeds de lang vervlogen sfeer en rijkdom van de Gouden Eeuw. Statige grachtenpanden, sierlijke trapgevels en gezellige straatjes wisselen elkaar af in deze smeltkroes van nationaliteiten. Maar dat de tijd hier beslist niet heeft stil gestaan, blijkt wel uit de enorme diversiteit aan winkels, musea, theaters, eethuisjes en allerlei soorten vertier. Uiteraard kunnen wij in Amsterdam er tijdens uw koorreis of orkestreis voor zorgen dat u kunt optreden. En na uw optreden is het heerlijk ontspannen op een terrasje aan één van de vele grachten. Kortom Amsterdam is een ideale bestemming voor een koorreis of orkestreis.

Impressies

Excursies in Amsterdam!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Amsterdam. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Rijksmuseum

Het grootste en belangrijkste rijksmuseum van Nederland is het Rijksmuseum Amsterdam. Gelegen tussen de Stadhouderskade en het Museumplein in Amsterdam-Zuid. Hier vindt u ruim 200 zalen met een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. Een groot deel van de ruim 1 miljoen voorwerpen tellende collectie bestaat uit werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters. Op 13 april 2013 werd het vernieuwde Rijksmuseum geopend. Zeker een bezoek waard tijdens uw koorreis of orkestreis naar Amsterdam.

Forteiland Pampus

Beleef 400 jaar oer-Hollandse geschiedenis op het forteiland Pampus. Het eiland, gelegen midden in het IJmeer, heeft een fort met meer van de 75 ruimten. Het is een rijksmonument en werelderfgoed. Pampus vertelt u het verhaal van de laatst aangelegde waterlinie, de Stelling van Amsterdam. U krijgt boeiende informatie over de geschiedenis van het eiland in de interactieve Pampus Xperience. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij het Paviljoen. In het winkeltje vindt u wellicht nog een leuke souvenir.

Boottocht (rondvaart) Amsterdam

Tijdens uw koorreis of orkestreis naar Amsterdam is een rondvaart onmisbaar! Vanaf het water heeft uw groep een fantastisch uitzicht op de grachtenpanden en bruggen van Amsterdam.

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is vernoemd naar het Joodse meisje wat hier tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat en haar dagboek schreef. Het huis is nu een museum, waar u tijdens uw concertreis nader kennis maakt met het verhaal van Anne Frank en haar mede-onderduikers.

Accommodaties in Amsterdam!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

4* Hotel Ramada Apollo Amsterdam Centre

Ramada Apollo Amsterdam Centre is een imposant en modern viersterrenhotel gelegen aan het Rembrandtpark. Het oude centrum van Amsterdam vindt u op ca. 15 minuten. Het hotel beschikt over vergaderzalen, sauna, restaurant en skybar op de 17e verdieping en een groot dakterras op de 18e verdieping. In het gehele hotel is wifi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van tv, telefoon, kluisje, koffie/thee faciliteiten en een badkamer. Dichtstbijzijnde tram- en bushalte ligt op ca. 270 m. afstand.

4* Hotel NH Amsterdam Zuid Hotel

NH Amsterdam Zuid Hotel is gelegen in Zuid-Amsterdam en heeft goede openbaarvervoervoorzieningen naar het centrum van Amsterdam. De moderne tweepersoonskamers zijn stijlvol ingericht. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar.

4* Hotel Die Port van Cleve

Hotel Die Port van Cleve is de plek waar G.A. Heineken in 1864 de deuren opende van de eerste Heineken brouwerij. Gelegen aan de achterkant van de Dam, de Nieuwe Kerk het Koninklijk Paleis en op loopafstand van het Centraal Station. Het hotel beschikt over een brasserie, bar met Delfts blauw tegelfresco uit 1887, enkele vergaderzalen en gratis wifi. Zowel de bus als tram stoppen recht voor de entree van het hotel, waar zich ook de opstapplaats voor de shuttlebus bevindt. Deze rijdt van en naar Schiphol.

4* Hotel Amsterdam De Roode Leeuw

Dit hotel heeft een geschiedenis die teruggaat tot in de 15e eeuw. Het is één van de oudste hotels van Amsterdam. Sinds de opening in 1911 is het hotel nog steeds in privébezit. U vindt het hotel op een geweldige locatie, vlakbij de Dam, middenin het centrum van Amsterdam. Het Centraal Station is per voet te bereiken, net als de bekende bezienswaardigheden. De Beurs ligt tegenover het hotel, vlak naast De Bijenkorf. De moderne kamers zijn uitgerust met diverse faciliteiten. Het hotel beschikt over een restaurant en in het hotel kunt u gebruik maken van gratis wifi.

Concertlocaties in Amsterdam

Optreden op de mooiste podia in Amsterdam, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Engelse Kerk

Engelse Kerk

De Engelse Hervormde Kerk (English Reformed Church)  is één van de oudste gebouwen van Amsterdam. U vindt deze kerk aan het Begijnhof, in hartje Amsterdam. Een kerk met een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk was de kerk een rooms-katholieke kapel van de 14e-eeuwse begijnen. En in 1607 werd de kerk toegewezen aan Engelssprekende protestanten in de stad. Tijdens een lunchconcert is het mogelijk om met uw koor (max. 40 zangers) op te treden in deze kerk (niet mogelijk op zondag en woensdag). Tevens is er plaats voor 25-30 muzikanten.

Oude Kerk

Oude Kerk

Midden in het centrum van Amsterdam ligt de Oude Kerk. De geschiedenis van deze kerk gaat terug tot rond 1250. Het was naast een kerk ook een ontmoetingsplaats voor handelaren en er werden toneelstukken gespeeld. Pronkstukken in de kerk zijn o.a. het grote Vater-Müller orgel, de enorme houten overkapping en diverse praalgraven van Nederlandse zeehelden. Tevens is hier het graf van Saskia van Uylenburgh, de echtgenote van Rembrandt te vinden. De Oude Kerk heeft inmiddels de titel Europees Monument en staat daarmee op gelijke voet met de belangrijkste monumenten die Europa rijk is. In de Oude Kerk worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd, zoals tentoonstellingen, concerten en maatschappelijk georiënteerde evenementen. Kortom een prachtige locatie om met uw koor of orkest een concert te geven.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.