Koorreis Maastricht

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een concertreis op maat naar Maastricht? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen en uiteraard concertlocaties.

Bourgondisch Limburg op z’n best
De zuidelijkste provinciehoofdstad van Nederland heeft echte levensgenieters heel veel te bieden. Maastricht is niet alleen een zeer mooie stad, maar ook een stad waar het goede leven nog echt met volle teugen wordt genoten. Om te beginnen komt u ogen te kort om al die eeuwenoude kerken, historische panden, fraaie gevels en mooie doorkijkjes te bewonderen. De oude vestingstad is er van vergeven. Maar ook de inwendige mens zal een bezoek aan Maastricht lang heugen.

Naast architectuur en geschiedenis heeft Maastricht ook fraaie locaties om concerten te geven. Na het concert zal een drankje in één van de vele gezellige Maastrichtse kroegjes u goed smaken. Daarna kan er een Bourgondische maaltijd genuttigd worden in een authentiek Maastrichts restaurant. Uiteraard kunt u ook in uw hotel dineren.

Impressies

Excursies in Maastricht!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Rondvaart op de Maas

Maak tijdens uw koorreis of orkestreis een sfeervolle en gezellige tocht op de Maas. U vaart langs Maastricht, het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement en de Sint Pietersberg tot de Belgische grens en weer terug. Het is ook mogelijk om een kleine lunch aan boord te nuttigen.

Cursus vlaaien bakken

Als u tijdens uw koorreis of orkestreis in Limburg bent, moet u zeker een stuk vlaai proeven. Maar het wordt natuurlijk nog leuker als u samen met uw leerlingen de fijne kneepjes van het bakken van een vlaai leert! Tevens krijgt u een rondleiding door de molen en proeft u diverse soorten appelsap. De zelfgemaakte vlaai mogen uw leden mee naar huis nemen.

Wijnproeverij en rondleiding bij Thiessen Wijnkoopers

Een goede wijn komt nog beter tot zijn recht in de juiste omgeving. Waar kan dat beter dan in de wijnkelders van Thiessen Wijnkoopers. U krijgt tijdens uw koorreis of orkestreis een bijzondere rondleiding en een proeverij in de wijnkelders. Zo maakt u kennis met de beste wijnen van dit wijnhuis. U vindt het wijnhuis midden in het centrum van Maastricht.

Historische stadswandeling Maastricht

De beste kennismaking, tijdens uw koorreis of orkestreis, met Maastricht is een wandeling in het historische centrum onder leiding van een deskundige gids. De oude stadswallen, het gerestaureerde Stokstraatkwartier, het Jekerkwartier, de diverse parken en het overbekende Vrijthof met uw eigen ogen zien.

Accommodaties in Maastricht!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

4* Crowne Plaza Maastricht

Mooi, ruim hotel gelegen aan de Maas en naast de Sint Servaasbrug. Vanaf hier loopt u zo het centrum in. Ook het Centraal Station ligt nabij. Het hotel beschikt over een bar, restaurant ‘de Mangerie’ en enkele vergaderzalen. Hier kunt u tevens terecht voor een feestavond. Het verblijf is op ruime tweepersoonskamers.

4* Van der Valk Maastricht

Modern en gastvrij hotel, direct gelegen aan de A2 en aan de rand van het centrum. Ideaal hotel voor uw groepsreis Maastricht. U verblijft op eigentijdse kamers voorzien van alle gemakken. In het hotel vindt u o.a. een sfeervol restaurant, bar/brasserie, zonneterrassen, diverse zalen en een wellness gedeelte. In het hotel kunt u gebruik maken van gratis wifi. Een bushalte is gelegen voor de deur. Met de bus bent u zo in het centrum van Maastricht.

4* NH Maastricht

NH Maastricht grenst aan het centrum van Maastricht, vlakbij het beurs- en congrescomplex MECC. Verblijf is op tweepersoonskamers met faciliteiten. In het hotel vindt u o.a. een bar en restaurant. In het gehele hotel kunt u gebruik maken van gratis wifi. Een bushalte is op ca. 100 m. afstand gelegen. Met de bus, die heel frequent rijdt, bent u binnen 10 minuten in de binnenstad van Maastricht.

4* Amrâth Grand Hotel de L'Empereur

Amrâth Grand Hotel de L'Empereur is gevestigd in een fraai jugendstil gebouw en gunstig gelegen, tegenover het Centraal Station. Vanaf hier loopt u zo het centrum van Maastricht in. Het verblijf is op tweepersoonskamers voorzien van alle gemakken. Het hotel beschikt tevens over een gezellige bar en een restaurant.

Concertlocaties Maastricht

Optreden op de mooiste podia in Maastricht, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.