Koorreis Wenen

Wenen; Pracht en praal in de hoofdstad van de klassieke muziek

Wenen is uitdagend. Natuurlijk doet u tijdens de groepsreis een avondje Staatsopera en walst u mee op de klanken van bekende Weense componisten als Mozart en Strauss. Maar ook een bezoek aan een Weens koffiehuis voor een heerlijke Sachertorte kan niet ontbreken.

Uw koorreis naar Wenen is niet compleet zonder een bezoek aan het Hofburg Paleis, eeuwenlang het machtscentrum van de Habsburgers. En natuurlijk Schloss Schönbrunn met zijn concerten en Tiergarten Schönbrunn. Maar Wenen is meer dan paleizen en klassieke muziek.

Naast architectuur en geschiedenis heeft Wenen ook fraaie locaties om concerten te geven. Na het concert zal een drankje in zo’n mooi Weens koffiehuis u goed smaken. Daarna kan er een typisch Weense maaltijd genuttigd worden in een authentiek Weens restaurant. Uiteraard kunt u ook in uw hotel dineren.

Impressies

Excursies in Wenen!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Bezoek Weense Staatsopera

De opera wordt ten gehore gebracht in de Wiener Staatsopera. Een bijzonder avondprogramma voor tijdens uw koorreis of orkestreis naar Wenen. Het is ook mogelijk om overdag een rondleiding door de Wiener Staatsopera te krijgen. 

Bezoek de Spaanse Rijschool

Hét succesnummer van elke koorreis of orkestreis is een bezoek aan de Spaanse Rijschool. Op de tonen van de muziek dansen de paarden van de Spaanse rijschool. Beleef dit spektakel in de keizerlijke Habsburgse manage. Het is mogelijk om doordeweeks repetities bij te wonen of ga naar de grand finale: de galavoorstelling op zondagmiddag.

Stadswandeling historisch centrum

Het historische centrum van Wenen staat op UNESCO’s wereld erfgoedlijst. Tijdens uw koorreis of orkestreis mag deze wandeling niet ontbreken. Een deskundige Nederlandstalige gids voert u mee langs de Sint Stephen Kathedraal, het oude raadhuis, het winterpaleis van prins Eugenius en vele andere historische gebouwen. Tijdens het wandelen proeft u de keizerlijke sfeer van het oude Wenen.

Paleis Schönbrunn

Het Schönbrunn Paleis is een van de meest belangrijke culturele monumenten in Oostenrijk. Het Paleis staat dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het gehele complex bestaat uit het paleis, park met haar beelden & fonteinen en natuurlijk de Schönbrunn dierentuin. In het paleis leefde de Habsburgse dynastie tot aan het einde van de monarchie in 1918. Een bezoek aan het Schönbrunn is onmisbaar tijdens uw koorreis of orkestreis naar Wenen.

Accommodaties in Wenen!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

4* Hotel Ananas

Dit elegante hotel is makkelijk te bereiken dankzij het naastgelegen station Pilgramgasse, slechts enkele minuten van het centrum. Het verblijf is op verzorgde tweepersoonskamers met faciliteiten. Het hotel beschikt o.a. over een restaurant en een bar, waar u terecht kunt voor een drankje.

4* Austria Trend Parkhotel Schönbrunn

Het hotel werd in 1907 gebouwd als verblijf voor keizer Franz Joseph I. Het hotel ligt dichtbij paleis Schönbrunn en heeft met het openbaar vervoer goede verbindingen met het centrum van Wenen. Het verblijf is op tweepersoonskamers met faciliteiten. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant.

4* NH Wien Belvedere

Het fraaie hotel ligt in de Diplomatenbuurt en combineert art-nouveau met modern design. Het centrum van Wenen ligt op korte afstand. Het verblijf is op comfortabele tweepersoonskamers met faciliteiten. Het hotel beschikt over een bar.

4* NH Wien City

Het hotel ligt in de gezellige wijk Spittelberg. Dichtbij het hotel ligt het Keizerlijk Paleis en vele musea. Tevens ligt hier de langste winkelpromenade van Wenen de Mariahilfer Strasse. Dichtbij het hotel ligt een metrostation. Het verblijf is op comfortabele tweepersoonskamers met faciliteiten. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar.

Concertlocaties Wenen

Optreden op de mooiste podia in Wenen, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Schönbrunn

Schönbrunn

Het paleis Schönbrunn in Wenen is een van de populairste bezienswaardigheden van de stad en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het was een geliefde verblijfplaats van keizer Frans Jozef en keizerin Elisabeth (Sissi). Het paleis geeft koren en orkesten de gelegenheid om op te treden in de tuin (openlucht). Dit kan in de maanden april tot en met oktober tussen 09:00- 17:00 uur.

Zingen in de Stephansdom

Zingen in de Stephansdom

Heeft u er altijd al van gedroomd om in de Stephansdom te zingen? Dat kan! Zowel het zingen tijdens een mis of het geven van een concert behoort tot de mogelijkheden. Wij helpen u graag met de aanvraag van uw optreden.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de beste en voordeligste vlucht.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.