Koorreis Edinburgh

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een concertreis op maat naar Edinburgh? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen en uiteraard concertlocaties.

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland. Het is niet de grootste stad van het land, maar wel met afstand de mooiste. Hier domineren prachtige 16e en 17e eeuwse gebouwen het stadsbeeld.

De stad is rijk aan talloze bezienswaardigheden, kastelen, kerken en paleizen met als opvallendste gebouw Edinburgh Castle. Naast architectuur en geschiedenis heeft Edinburgh ook fraaie locaties om concerten te geven. Na het concert zal een drankje in één van de vele typisch schotse kroegjes u goed smaken. Daarna kan er een stevige Schotse maaltijd genuttigd worden in een authentiek Schots restaurant. Uiteraard kunt u ook in uw hotel dineren.

Impressies

Excursies in Edinburgh!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Stadswandeling Edinburgh

Deze stadswandeling is ideaal om Edinburgh tijdens uw koorreis of orkestreis  te verkennen! Er is zoveel te zien in deze stad, waar begint u? Onder leiding van een Engelstalige gids wordt uw groep meegenomen door het oude en nieuwe gedeelte van de stad. Optioneel kunt u er voor kiezen om een bezoek te brengen aan Edinburgh Castle.

Rosslyn Chapel

Ga terug in de tijd tijdens uw koorreis of orkestreis en bewonder Rosslyn Chapel, net als de hoofdpersonen uit de Da Vinci Code. Dit is een 15e-eeuwse kerk in het dorp Roslin (op ca. 12 km van Edinburgh). De bouw van de kerk begon in 1440 en duurde 40 jaar. Deze kerk houdt de gemoederen al eeuwenlang bezig. In het boek Da Vinci Code van Dan Brown wordt beweerd dat de heilige graal zich ooit hier heeft bevonden.

Bezoek Edinburgh Castle

Uw koor of orkest zal hun ogen uitkijken als ze een bezoek brengen aan Edinburgh Castle, de eyecatcher van de stad. Dit kasteel is gelegen op Castle Rock, een oude vulkanische plug. De Schotse kroonjuwelen en de Stone of Destiny, waarop de koningen van Schotland werden gekroond, mag tijdens een bezoek niet worden overgeslagen. Het kasteel ligt aan het einde van de Royal Mile, de bekendste straat van Edinburgh.

The Writers' Museum

Bent u tijdens uw koorreis of orkestreis op zoek naar kunst en cultuur? Bezoek dan zeker The Writers' Museum. Gevestigd in Lady Stair’s House, welke gebouwd is in 1622. In dit museum vindt u de achtergronden en werken van grote literaire personen uit Schotland. Met in het bijzonder Robert Burns (1759 - 1796), Sir Walter Scott (1771 - 1832) en Robert Louis Stevenson (1850 - 1894). De rijke collectie bestaat uit portretten, manuscripten en persoonlijkheden.

Accommodaties in Edinburgh!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

4* Hotel Channings Edinburgh

Gelegen in een rustige wijk van Edinburgh, op ca. 2,5 km van het centrum van Edinburgh. Op ca. 3 minuten loopafstand van het hotel ligt een bushalte waarvandaan een directe bus naar het centrum van Edinburgh gaat. Verblijf is in tweepersoonskamers voorzien van alle gemakken.

3* Jurys Inn Edinburgh

Centraal gelegen hotel, op steenworp afstand van het treinstation van Edinburgh. Op nog geen minuut lopen vanaf het hotel vindt u een bushalte. Het hotel beschikt over een restaurant, twee bars en enkele vergaderzalen. Verblijf is op tweepersoonskamers voorzien van faciliteiten.

3* Hotel Travelodge Edinburgh Cameron Toll

Eenvoudig hotel, gelegen op ca. 3 km van het centrum van Edinburgh. Op slechts een minuut loopafstand van het hotel ligt een bushalte waarvandaan een bus u binnen 15 minuten naar het centrum van Edinburgh brengt. Het hotel beschikt over een café/bar. Verblijf is op tweepersoonskamers met faciliteiten.

3* The Point Hotel

Modern hotel gelegen in de schaduw van Edinburgh Castle. The Point Hotel ligt centraal in het centrum van Edinburgh. Op korte loopafstand vindt u winkels, bedrijven en de financiële wijk. U verblijft op tweepersoonskamers met faciliteiten. Het hotel beschikt o.a. over een stijlvolle bar en een restaurant waar gerechten met vers Schots rundvlees en vis worden geserveerd.

Concertlocaties in Edinburgh

Optreden op de mooiste podia in Edinburgh, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle is de eyecatcher van de stad. Het kasteel ligt op Castle Rock aan het einde van de Royal Mile, de bekendste straat van Edinburgh. De bezoekers van het kasteel zijn uw publiek. Voor of na uw concert heeft u de gelegenheid om het kasteel op eigen gelegenheid te bezoeken.

St Giles' Cathedral

St Giles' Cathedral

St Giles' Cathedral ligt in het oude centrum van Edinburgh en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Koren en orkesten zijn van harte welkom om hier een lunchconcert te geven.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de beste en voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.