Koorreis Barcelona

Barcelona, Gaudi, Ramblas en Tapas

Waar moet u beginnen als u een koorreis of orkestreis naar Barcelona maakt? De stad heeft zoveel te bieden. Absoluut niet te missen zijn de werken van architect Gaudí: La Sagrada Familia, Parc Güell en de stadsvilla’s Casa Mila en Casa Batlo. Maar Barcelona is meer. De Ramblas, de Gotische Wijk en stadsberg Montjuïc met Poble Espanyol. En optreden met uw koor? Diogenes Reizen regelt het graag. U kunt meezingen tijdens de mis of een eigen concert geven in de befaamde kathedraal van Barcelona. En na een dag vol indrukken en een succesvol concert is de Olympische haven een heerlijke plek om neer te strijken op een terras aan het water. Barcelona, wat een heerlijke stad voor een koor- of orkestreis.

Impressies

Excursies in Barcelona!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

Fundació Joan Miró

Joan Miro (1893-1983) studeerde aan de kunstacademie in La Llotja. Miró was een bewonderaar van Catalaanse kunst en het Modernisme. Hij ontwikkelde een surrealistische stijl met levendige kleuren en fantastische vormen. In de jaren vijftig concentreerde hij zich op keramiek. In 1975 ontwierp een vriend het witte museum voor een permanente tentoonstelling van grafisch werk, schilderijen, beelden en wandtapijten, verlicht door natuurlijk licht.

Rondleiding bij Torres Wijngoed

In Vilafranca del Penedès ligt de bakermat van de wereldberoemde Torres wijnen. U rijdt met een treintje over het landgoed en bezoekt alle gebouwen, installaties, wijnkelders en geniet van een schitterende demonstratie

Tapas Wandeling

Natuurlijk moet er tijdens uw koorreis of orkestreis ook lekker gegeten en gedronken worden. Onder leiding van een Nederlandstalige gids maakt u een wandeling langs bekende tapasbars in het centrum van Barcelona. Er wordt een drietal tapas geproefd, en een drankje gedronken (bier, wijn of water). De gids geeft u uitleg over deze typisch Spaanse hapjes. De tour duurt  2,5 uur.

Rondleiding door Palau de la Musica Catalana

Midden in het centrum van Barcelona ligt één van de mooiste concertzalen ter wereld. Het Palau de la Música Catalana van de modernistische architect Domenech í Muntaner, een tijdgenoot van Gaudí. De zaal heeft schitterende versieringen en ornamenten en een zeer bijzonder daklicht, dat al een bezienswaardigheid op zich is. Het is de enige concertzaal in Europa waar het natuurlijk licht wordt benut. Het gebouw verkeert nog grotendeels in de oorspronkelijke staat.

Casa Milà, ontwerp van Gaudì

Als u tijdens uw koorreis of orkestreis de bijzondere architectonische hoogstandjes van Gaudi wilt bezoeken, bieden wij verscheidene excursiemogelijkheden aan met of zonder rondleiding van een gids. Een zeer beroemd gebouw van Gaudi is Casa Mila. Casa milà, meestal “La Pedrera” genoemd, vormt de grootste bijdrage van Gaudi aan de civiele bouwkunst van Barcelona. “La Pedrera”, gebouwd tussen 1906 en 1910 week volkomen af van de normen in die tijd en is gebouwd voor de Milà familie. Gaudí ontwierp het acht verdiepingen tellende appartementenblok rond twee ronde binnenplaatsen en maakte het tot een van zijn meest ambitieuze en vernieuwende creaties. De ramen lijken uit steen zijn weggehakt en de ingewikkelde balkons van ijzerwerk, liggen als zeewier tegen de golvende muren van witte, onbewerkte steen. Er is in het hele gebouw geen rechte muur te vinden en alle vormen zijn organisch en elegant. Casa Milà is vandaag de dag het eigendom van een stichting en in het gebouw vinden nu talloze culturele evenementen en tentoonstellingen plaats.

De Sagrada Famila

De Sagrada Familia is ongetwijfeld één van de onconventioneelste kerken van Europa. In 1883, een jaar nadat er begonnen was aan een neogotische kerk, kreeg Gaudí de opdracht deze af te maken. Al improviserend veranderde hij alles. Het werd zijn levenswerk. Hij woonde 16 jaar als een kluizenaar op de bouwplaats en ligt begraven in de crypte. Bij zijn dood was slechts één toren van de geboortefaçade voltooid. Na de burgeroorlog werden er meer afgebouwd, volgens het ontwerp van Gaudí. Het werk, gefinancierd met publieke bijdragen, duurt tot op de dag van vandaag voort. De Sagrada Famila moet u zien tijdens uw koorreis of orkestreis naar Barcelona.

Accommodaties in Barcelona!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

3* Hotel Barcelona House

Barcelona House is een recentelijk gerenoveerd driesterrenhotel gelegen in het hart van Barcelona in een zijstraat van de Ramblas. Het hotel biedt moderne kamers met airconditioning, houten vloeren en gratis wifi. Er is een 24-uurs receptie. Er zijn veel cafés, restaurants en galeries in de buurt van het Barcelona House.

3* NH Hotel Barcelona Center

Het NH Barcelona Centro is een gunstig maar toch rustig gelegen driesterrenhotel en bevindt zich in een autovrije straat, op slechts 100 meter van La Ramblas. De comfortabele tweepersoonskamers zijn voorzien van houten vloeren en alle moderne faciliteiten. Er is gratis wifi, een ruime lounge, vergaderzaal en een restaurant met mooi uitzicht op de stad.

Klooster

Het klooster is een eenvoudige, charmante accommodatie, geleid door paters en nonnen en bestaat uit meerdere gebouwen waarvan er één wordt bewoond door priesters in opleiding; in de overige gebouwen bevinden zich kamers voor toeristen met bijbehorende faciliteiten. Er heerst een rustige sfeer in zowel de gebouwen als de prachtige tuinen van het klooster. Het verblijf is op eenvoudige tweepersoonskamers met faciliteiten. Er is een prima verbinding  vanaf het dichtbij gelegen metrostation naar het hart van de stad.

4* Hotel Alimara

Dit viersterrenhotel ligt in de wijk Val d’Hebron en is recentelijk compleet gerenoveerd. De omgeving van Alimara is rustig, schoon en groen. In de verte kunt u zelfs de zee zien. Dit, tezamen met de goede prijskwaliteitverhouding maakt Alimara tot een echte aanrader in ons programma. Het centrum van Barcelona is in ca. 15 minuten te bereiken per metro. Metrohalte ‘Mundet’ bevindt zich om de hoek van het hotel. Faciliteiten van het hotel zijn o.a. een bar, restaurant en een terras omgeven door een tuin.

Concertlocaties in Barcelona

Optreden op de mooiste podia in Barcelona, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Kathedraal van Barcelona

Kathedraal van Barcelona

Midden in de oude Gothische buurt ligt het Gothische hoogtepunt, de kathedraal van Barcelona. De kathedraal is gebouwd bovenop een oude romaanse kerk. De bouw begon in 1298 en werd pas in 1913 voltooid. Aan de zijkant van de kerk ligt het klooster met een prachtige kloostertuin. Buitenlandse koren kunnen meezingen tijdens de mis of een eigen concert geven. Het repertoire is in overleg met de kathedraal en er kan gebruik gemaakt worden van het orgel.

Zingen in het klooster van Montserrat

Zingen in het klooster van Montserrat

Het klooster van Montserrat ligt op ca. 60 km. van Barcelona en is gebouwd op een rotsmassief van het "Catalaans Kustgebergte", waarvan de hoogste top 1712 meter bedraagt. Het klooster van Montserrat ligt op 725 meter. 'Montserrat' betekent geërodeerde berg, het is een uniek landschap dat nergens anders in Europa te vinden is. Koren hebben de mogelijkheid om kort te zingen in de basiliek (maximaal 10 minuten) en 2 à 3 stukken ten gehore te brengen. Wij helpen u graag met het aanvragen van dit korte optreden.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke koorreis en orkestreis vinden wij de beste en voordeligste vlucht.