Koorreis Praag

Praag, Gouden Stad en Stad van de Honderd Torens

Na uw koorreis naar Praag zult u het met ons eens zijn; de Gouden Stad imponeert met een overweldigende hoeveelheid aan goed bewaarde, historische gebouwen. Begin uw ontdekkingstocht samen met uw koorleden op het Wenceslausplein. Wandel verder naar het oude stadsplein met de befaamde astronomische klok en vervolg uw weg over de markante Karelsbrug naar de majestueuze Burcht met de Sint Vituskathedraal en het fotogenieke gouden straatje. Speciaal voor muziekgezelschappen organiseert Diogenes Reizen graag een bezoek aan de Staatsopera. En wilt u zelf optreden in Praag? Vraag ons dan naar de mogelijkheden. Zo wordt een koorreis of orkestreis naar Praag een intrigerende belevenis die u voor altijd bij zal blijven.

Impressies

Excursies in Praag!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Boottocht

Een boottocht is altijd een gezellige en leuke manier om een stad te ontdekken. Vanaf rivier de Moldau is het genieten van een prachtig uitzicht op de stad Praag

Folklore Garden

In de zomer doet de Folklore Garden haar naam eer aan. Het diner vindt plaats in de binnentuin, die is opgezet als een klein Tsjechisch dorpje net buiten Praag. Tijdens de winter beleeft u een heerlijke avond in het kasteeltje. De Folklore Garden biedt naast een 3-gangendiner ook entertainment en show, met dansers en muzikanten; allen in Tsjechische kledij. Tijdens de show wordt u uitgedaagd om deel te nemen aan zang en/of dans; van internationale liedjes, tot de echte lokale volksmuziek.

Stadswandeling Praag

Onder leiding van een gids maakt u een tocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag. De wandeling gaat onder meer langs de Praagse Burcht, de Karelsbrug, het oude stadsplein en het Wenceslasplein. De stadswandeling geeft u een eerste en mooie impressie van Praag.

Laterna Magika

Laterna Magika startte in 1958 met haar eerste voorstelling op de wereldtentoonstelling EXPO. Het ensemble kreeg later haar eigen theater in Praag en voert tot vandaag de dag prachtige voorstellingen op. Het theater staat bekend om haar kwaliteit en laat het publiek genieten van een mengeling van dans, pantomime, filmprojectie, geluid en lichteffecten. Laterna Magika vindt zichzelf elke keer opnieuw uit en voert voorstellingen op met verschillende thema's. Kortom, gegarandeerd een adembenemende avond uit!

Accommodaties in Praag!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

4* Hotel Christie

Dit fraaie, viersterrenhotel ligt in het historische centrum van de stad vlakbij het Wenceslasplein. Het hele oude centrum is vanaf het hotel goed te voet te bewandelen. Het hotel beschikt o.a. over een bar en een restaurant. Metro- en tramhalte binnen 5 min.

3* Hotel City Centre

Dit driesterrenhotel is perfect gelegen in het historische centrum van Praag, aan de Namesti Republiky (Praag 1). Vanuit het hotel is het ca. 5 min. lopen naar het bekende Wenceslasplein. Het hotel beschikt o.a. over een bar. Metrohalte op ca. 150 m. afstand.

4* Hotel Clarion Old Town

Gunstig centraal gelegen hotel, op loopafstand van de rivier de Moldau en diverse bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over o.a. een bar en een restaurant. Tramhalte op ca. 100 meter.

Concertlocaties Praag

Optreden op de mooiste podia in Praag, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Sint-Nicolaaskerk

Sint-Nicolaaskerk

De Sint-Nicolaaskerk ligt aan het oude stadsplein in het centrum van Praag. Ook het astronomisch uurwerk van Praag is aan dit plein te vinden. Deze Hussietenkerk werd tussen 1732 en 1737 gebouwd in de barokstijl. Vele toeristen bezoeken jaarlijks het oude stadsplein en de Sint-Nicolaaskerk. Er worden regelmatig concerten gegeven in deze kerk door zowel Tsjechische als internationale koren en orkesten.

 Optreden in de straten van Praag

Optreden in de straten van Praag

Wilt u met uw koor of orkest optreden in de buitenlucht? Dat kan! Diverse pleinen in Praag zijn hier zeer geschikt voor. Wij helpen u graag met het vragen van toestemming aan de lokale autoriteiten.

St Martin in the Wall Church

St Martin in the Wall Church

De St. Martin is gebouwd in de periode 1178-1187 en is gelegen in het oude centrum van Praag. Uw groep is van harte welkom om hier een concert te verzorgen. Wij helpen u graag met de organisatie hiervan.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de beste en voordeligste vlucht.