Schoolreis naar Amsterdam

Herleef de Gouden Eeuw tijdens uw werkweek in Amsterdam 

U gaat met uw leerlingen op pad? En bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Amsterdam? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Amsterdam, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies en natuurlijk meer over de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Amsterdam begint bij Diogenes Reizen!

De goed bewaarde binnenstad van Amsterdam ademt nog steeds de lang vervlogen sfeer en rijkdom van de Gouden Eeuw. Statige grachtenpanden, sierlijke trapgevels en gezellige straatjes wisselen elkaar af in deze smeltkroes van nationaliteiten. Maar dat de tijd hier beslist niet heeft stil gestaan, blijkt wel uit de enorme diversiteit aan winkels, musea, theaters, eethuisjes en allerlei soorten vertier.

U bezoekt met uw leerlingen tijdens deze schoolreis natuurlijk de culturele en historische hoogtepunten en mag het Anne Frankhuis, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum niet missen. 

Impressies

Excursies Amsterdam

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Let op: onze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met vervoer en verblijf.

Anne Frank Huis

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is vernoemd naar het Joodse meisje wat hier tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat en haar dagboek schreef. Het huis is nu een museum, waar u tijdens uw schoolreis nader kennis maakt met het verhaal van Anne Frank en haar mede-onderduikers.

Boottocht (rondvaart) Amsterdam

Boottocht (rondvaart) Amsterdam

Tijdens uw werkweek Amsterdam is een rondvaart onmisbaar! Vanaf het water heeft uw groep een fantastisch uitzicht op de grachtenpanden en bruggen van Amsterdam.

Rijksmuseum

Rijksmuseum

Het grootste en belangrijkste rijksmuseum van Nederland is het Rijksmuseum Amsterdam. Gelegen tussen de Stadhouderskade en het Museumplein in Amsterdam-Zuid. Hier vindt u ruim 200 zalen met een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. Een groot deel van de ruim 1 miljoen voorwerpen tellende collectie bestaat uit werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters. Op 13 april 2013 werd het vernieuwde Rijksmuseum geopend. Zeker een bezoek waard tijdens uw schoolreis.

Madame Tussauds Amsterdam

Madame Tussauds Amsterdam

Neem tijdens uw schoolreis naar Amsterdam een kijkje in het beroemde Madame Tussauds en ga met uw idool op de foto! Madame Tussauds begon haar loopbaan met het maken van wassen dodenmaskers van beroemde slachtoffers van de Franse Revolutie. Tegenwoordig worden nog steeds de traditionele technieken gebruikt voor het maken van wassenbeelden van politici, film- en televisiesterren, schrijvers, kunstenaars en sporthelden. Centraal geleden aan de Dam.

Forteiland Pampus

Forteiland Pampus

Beleef 400 jaar oer-Hollandse geschiedenis op het forteiland Pampus. Het eiland, gelegen midden in het IJmeer, heeft een fort met meer van de 75 ruimten. Het is een rijksmonument en werelderfgoed. Pampus vertelt u het verhaal van de laatst aangelegde waterlinie, de Stelling van Amsterdam. U krijgt boeiende informatie over de geschiedenis van het eiland in de interactieve Pampus Xperience. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij het Paviljoen. In het winkeltje vindt u wellicht nog een leuke souvenir.

Accommodaties Amsterdam

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

Camping Zeeburg

Camping Zeeburg

Verblijf met uw leerlingen op deze gezellige camping en uw bezoek aan Amsterdam en omgeving wordt een stuk leuker! De camping beschikt over vierpersoons-eco-cabins. De eco-cabins hebben vrolijke kleuren en gras op het dak om de temperatuur op een natuurlijke manier te reguleren. Dit is een nieuwe vorm van overnachten. Douche en toilet bevinden zich op het terrein. Hier staat ook een grote zaal met bar. Een geschikte locatie voor bijvoorbeeld de bonte avond.

Meininger Hostel Amsterdam City West

Meininger Hostel Amsterdam City West

Bij Meininger Hostel Amsterdam City West is het thema oude meesters uit Nederland. Door de hele accommodatie komt u foto's tegen van meesters als Van Gogh en Rembrandt van Rijn. Het hostel beschikt over twee liften, een ontbijtzaal en lounge ruimte. Gelegen in een rustige wijk, op loopafstand van station Sloterdijk. Met de trein bent u met ca. 10 min. op het Centraal Station en in het centrum van Amsterdam.

Stayokay Zeeburg

Stayokay Zeeburg

Stayokay Zeeburg is een ideale en moderne accommodatie voor uw onderwijsgroep. Gevestigd in een oud schoolgebouw uit 1900, gelegen in een rustige, typische Amsterdamse wijk. Dichtstbijzijnde tramhalte ligt op ca. 190 m. Met de tram bent u met 15 min. in het centrum van Amsterdam. Het hostel beschikt over meerpersoonskamers met wastafel, eigen douche en toilet. Ook zijn er een groot restaurant en bar aanwezig.

The Student Hotel

The Student Hotel

The Student Hotel is een moderne accommodatie gelegen op ca. 20 minuten van het stadscentrum. Tegenover het hotel is een metro- en tramhalte. Met het openbaar vervoer bent u zo in het centrum van Amsterdam. Het hotel beschikt over tweepersoonskamers met tv en badkamer. U kunt ook gebruik maken van de gedeelde keuken. The Student Hotel heeft diverse faciliteiten als een bibliotheek, gezamenlijke ruimtes, basketbalveld, sportzaal en fietsverhuur.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Onze werkwijze
Vind uw inspiratie op onze website
Vertel ons al uw wensen en ideeën
Ontvang een voorstel com- pleet op maat
Wij zetten voor u de puntjes op de i
Wij zijn benieuwd naar uw reisverhalen