Schoolreis naar Maastricht

U gaat met uw leerlingen op pad? En bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Maastricht? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Maastricht, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies en natuurlijk meer over de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Maastricht begint bij Diogenes Reizen!

Bourgondisch Limburg op z'n best
De zuidelijkste provinciehoofdstad van Nederland heeft echte levensgenieters heel veel te bieden. Maastricht is niet alleen een zeer mooie stad, maar ook een stad waar het goede leven nog echt met volle teugen wordt genoten. Om te beginnen komt u ogen te kort om al die eeuwenoude kerken, historische panden, fraaie gevels en mooie doorkijkjes te bewonderen. De oude vestingstad is er van vergeven. Maar ook de inwendige mens zal een bezoek aan Maastricht lang heugen.

Maastricht biedt veel educatieve- en actieve excursies. Hieronder worden er een paar voor u uitgelicht. Daarnaast geven we een aantal overnachtingsmogelijkheden voor uw schoolgroep.

Impressies

Excursies Maastricht

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Let op: onze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met vervoer en verblijf.

Historische stadswandeling Maastricht

Historische stadswandeling Maastricht

De beste kennismaking met Maastricht, tijdens een werkweek, is een wandeling in het historische centrum onder leiding van een deskundige gids. De oude stadswallen, het gerestaureerde Stokstraatkwartier, het Jekerkwartier, de diverse parken en het overbekende Vrijthof met uw eigen ogen zien.

Grot klautertocht

Grot klautertocht

Onder en rondom de kasteelruïne van Valkenburg (op ca. 15 km ten oosten van Maastricht) ligt een schitterende klautertocht verborgen. Klauteren, klimmen en dalen staan hier centraal en de sprookjesachtige mergelgangen zorgen voor een unieke sfeer. De tocht bestaat uit een aantal verschillende onderdelen die een voor een worden bezocht. Dit programma is uitermate geschikt voor iedereen, omdat geen enkel onderdeel verplicht is en dus iedereen de lat net zo hoog kan leggen als hij of zij zelf wil. Een ideale actieve excursie voor uw schoolreis naar Maastricht.

Rondleiding door 'De Kluis'

Rondleiding door 'De Kluis'

Rijksbewaarplaats nr. 9, beter bekend als ‘De Kluis’, vindt u in de Sint Pietersberg. Deze ruimte heeft van 1942 tot 1945 onderdak geboden aan een groot deel van de Nederlandse kunstschatten. De Kluis wordt ook wel Nationale Oorlogsschatkamer WOII genoemd. Toentertijd moest alle kunst ergens opgeborgen worden en de dichtstbijzijnde bomvrije ruimte was in de Sint Pietersberg. Zo’n 780 kunstwerken, waaronder de Nachtwacht van Rembrandt, de Stier van Potter, het Straatje van Vermeer zijn hierheen gebracht en hebben er opgeslagen gelegen tot het eind van WOII. Een rondleiding, o.l.v. een gids, door de kluis leidt u langs de diverse wachtruimtes, laat u de weergang zien die ter beveiliging om het hele complex heen loopt en natuurlijk ook de plaats waar de Nachtwacht heeft gelegen.

Rondleiding Maastricht Aachen Airport

Rondleiding Maastricht Aachen Airport

Hebben uw leerlingen al eens een vliegtuighangaar van dichtbij gezien? Wat is de taak van F.I.O., luchtverkeersbeveiliging of KNMI? Ooit op een platform geweest? In ruim 2,5 uur krijgen uw leerlingen een indruk van de dagelijkse activiteiten op en rondom Maastricht Aachen Airport. Rondleiding achter de schermen met o.a. ontvangst met koffie/thee, korte historische film en vervolgens een rondrit per bus over het platform. Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Accommodaties Maastricht

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

We hebben (nog) geen informatie over accommodaties beschikbaar voor deze bestemming, maar we kunnen uiteraard verschillende accommodaties regelen. Neem hierover contact met ons op.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Onze werkwijze
Vind uw inspiratie op onze website
Vertel ons al uw wensen en ideeën
Ontvang een voorstel com- pleet op maat
Wij zetten voor u de puntjes op de i
Wij zijn benieuwd naar uw reisverhalen