Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Ze waren al eens in Maastricht en in Parijs geweest en dit jaar moest het Londen of Barcelona worden. Maar dan graag zonder zelf van alles te hoeven organiseren. Want juist in het regelen van een accommodatie en een programma ging de voorgaande jaren erg veel tijd zitten. Vandaar dat woningcorporatie Woongoed Zeeuws-Vlaanderen dit jaar eens iets anders probeerde: Diogenes Reizen. En dat beviel meer dan goed.

Tanja van Vlierberghe, bestuurslid van de personeelsvereniging vertelt: “Onze reis van afgelopen jaar ging naar Parijs met een lokale busmaatschappij. Die verzorgde de reis, maar het hotel en het programma moesten we zelf regelen. Op zich is dat heel leuk, maar het kost ook enorm veel tijd. Vandaar dat we benieuwd waren of het ook anders kon. En toen herinnerden we ons de flyers die we al jaren van Diogenes Reizen krijgen. Die zien er altijd goed uit en toen we ook hun website bekeken hadden waren we om.”

Sparen voor een verre reis
“We vroegen offerte aan voor Barcelona en Londen, twee steden waarvan wij wisten dat er veel animo voor was bij onze leden. Maar wat we al verwacht hadden kwam jammer genoeg ook uit: Barcelona was natuurlijk een stuk prijziger dan een bestemming wat dichterbij. Bij Diogenes Reizen vertelden ze ons dat veel PV’s voor dit soort reizen een spaarsysteem opzetten. Een goed idee, dat we zeker in ons achterhoofd houden. Maar ondertussen was de keus natuurlijk al gemaakt. Het zou Londen worden.”

Volop keuze in hotels en meer
“De offerte die we kregen zag er prima uit. En ook het meegestuurde boekje met hotels, restaurants en programma-tips was prettig. Kiezen was nog niet eenvoudig, zo veel mogelijkheden ware er maar al snel had Diogenes Reizen een reis inclusief programma op papier staan, die helemaal paste bij wat wij graag wilden. En dat was fijn, want we waren redelijk laat met onze aanvraag. Voor Diogenes Reizen bleek dat echter geen probleem. We merkten aan alles dat ze veel ervaring hebben met het organiseren van reizen voor grote groepen.”

Een hotel voor 63 man
“We werden op de afgesproken tijd opgehaald met de bus. Vervolgens reden we naar de Kanaaltunnel waar we op de trein gingen. In Londen hadden we nog wat vertraging door de drukte, maar al met al ging de reis heel snel. En dat kwam vooral ook door onze buschauffeur Rob. In feite was onze voorzitter het aanspreekpunt tijdens de reis, maar die rol nam de chauffeur ongemerkt over. Hij wist zo ontzettend veel te vertellen tijdens de rit en in Londen zelf. Voordat we wisten stonden we voor ons hotel, vlakbij Hydepark met de metro om de hoek. En helemaal mooi, in dit hotel konden we met onze hele groep van 63 man terecht.”

Op de fiets door Londen
“Omdat we maar twee dagen op reis gingen, wilden we de eerste dag al zoveel mogelijk van de stad zien. Diogenes Reizen stelde een fietstocht langs alle hightlights voor en als alternatief een stadswandeling, beide met een Nederlandstalige gids. Dat was een enorm succes. De fietsen stonden klaar bij het hotel en werden na afloop ook daar weer opgehaald. Het was wel even wennen om links te rijden, maar dat wende snel. En dankzij de gidsen hebben we enorm veel gezien en beleefd.”

Op pad met de Travel Card en London Map
“‘s Avonds had Diogenes Reizen een diner geregeld in een groot uitgaanscentrum, vlakbij Piccadilly Circus. Een mooie tent, met goed eten en een geweldige sfeer. Na het eten maakte een deel van de groep nog gebruik van de gratis entree voor de club, terwijl anderen nog even door de stad wandelden of terug naar het hotel gingen. Vooraf al hadden we OV-kaartjes en stadsplattegronden gekregen. Daardoor kon iedereen makkelijk de weg vinden en zelf beslissen waar ze naartoe gingen.”

Een echt zorgeloze reis
Tanja besluit: “De tweede dag waren we vrij om nog wat door de stad te slenteren of een museum te bezoeken en ‘s middag werden we netjes door buschauffeur Rob opgehaald bij het hotel. De terugreis verliep heel voorspoedig waardoor we zelfs nog een trein eerder door de kanaaltunnel konden nemen. Al met al was het een geweldige trip en iedereen heeft volop genoten, ook al was het maar twee daagjes uit en thuis. En het mooiste van alles, het was echt een zorgeloze reis. Diogenes Reizen had vooraf aan alles gedacht en alles goed geregeld. We hadden nergens omkijken meer naar.”