Koorreis Antwerpen

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een concertreis op maat naar Antwerpen? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen en uiteraard concertlocaties.

Net over de grens, maar een wereld van verschil.

Antwerpen is een ideale stad voor een koorreis of orkestreis dichtbij huis. Havenstad, diamantstad en Scheldestad. Maar ook de stad van Rubens en van barok. Het stadhuis is blikvanger op de Grote Markt. Het Rubenshuis in de Wapper is zijn originele Vlaamse renaissance woonhuis en Italiaanse barokke atelier. De Vlaeykensgang is het kleinste straatje van Antwerpen, daterend uit de 16e eeuw. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is met haar 123 meter vooral imposant. Antwerpen biedt een breed scala aan mogelijkheden om met uw koor of orkest op te treden zowel in de openlucht als in kerken en andere gebouwen. Na het optreden kunt u heerlijk genieten van een Belgisch biertje op één van de vele terrassen die de binnenstad van Antwerpen rijk is. In de avond kunt u genieten van een Bourgondische maaltijd in een authentiek Antwerps restaurant. 

Excursies in Antwerpen!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Bezoek aan Chocolaterie

Tijdens uw koorreis of orkestreis moet er natuurlijk ook lekker gegeten en gedronken worden. Het kan bij Atelier Burie. In 1964 opende Hans Burie z’n chocoladewinkel in Antwerpen. De chocolade wordt er nog op traditionele wijze bereid. Tijdens het bezoek wordt de geschiedenis van het chocolade- en marsepein maken verteld en krijgt u een demonstratie.

Diamantpaviljoen (aan het MAS)

Op 30 april 2012 kwam er een einde aan 10 jaar aanwezigheid van het Diamantmuseum op het Astridplein te Antwerpen. Zowel via virtuele kanalen als op locaties in de stad Antwerpen en de Antwerpse Kempen, blijft het Diamantmuseum Provincie Antwerpen BriljAntwerpse initiatieven organiseren om de bezoeker unieke diamantervaringen te laten beleven in Antwerpen, het wereldcentrum voor diamant. Daarnaast zijn er enkele topstukken uit de collectie te zien in het Diamantpaviljoen aan het MAS, waar ze voor het grote publiek blijven schitteren. Het Diamantpaviljoen licht toe waarom Antwerpen hét wereldcentrum voor diamant wordt genoemd, en toont tegelijk wie er actief is in de diamanthandel- en nijverheid, vroeger en nu. Het paviljoen vertelt over de rijke geschiedenis, het economische belang en tal van andere facetten van deze typisch Antwerpse activiteit. De diamantshop maakt de ervaring tijdens uw koorreis of orkestreis compleet.

Hap en Stapwandeling door Antwerpen

Wilt u ook de lekkerbekken tijdens uw koorreis of orkestreis verwennen? Een wandeling door de binnenstad van Antwerpen met tussendoor een voorgerecht, een hoofdgerecht en koffie in telkens een ander restaurant. Zo leert uw groep de stad op cultureel en culinair gebied goed kennen.

Scheldetocht

Met uw groep de boot op en genieten maar. We nemen u mee naar de Schelde. Antwerpen dankt haar bestaan en welvaart aan de Schelde. Door de eeuwen heen breidde de stad zich uit tot een ware maritieme metropool. Tijdens een rondvaart wordt een uniek beeld gegeven van Antwerpen, van de stad en de Schelde. Een absolute aanrader tijdens uw koorreis of orkestreis naar Antwerpen.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een grote, gotische kerk. Dankzij de provincie Antwerpen en het Vlaams Gewest, die fundamentele bijdragen aan de restauratiewerken van de kathedraal leveren, kunnen de 320 000 bezoekers per jaar de kathedraal blijven bezoeken. Een bezoek aan deze beroemde kathedraal is zeker de moeite waard tijdens uw koorreis of orkestreis .

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

De verzameling van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen geeft een goed beeld van de kunstproductie uit België e.o. vanaf de 14e eeuw tot heden. De collectie omvat werken van o.a. Bruegel, Rubens, van Dyck, Frans Hals, Magritte, Zadkine en Karel Appel.

Accommodaties in Antwerpen!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

3* Hotel Ibis Antwerpen Centrum

Ibis Antwerpen Centrum, een driesterrenhotel, ligt in het hart van het oude stadscentrum vlakbij het beroemde Huis van Rubens, de vogeltjesmarkt en winkelstraat de Meir. Het hotel beschikt over twee vergaderzalen, een restaurant en bar met terras. Het Centraal Station bevindt zich op ca. 700 m. van het hotel.

1* Hotel Ibis Budget Antwerpen Centrum

Dit hotel biedt eenvoudig ingerichte maar nette moderne kamers met satelliettelevisies. Het ligt op slechts 300 meter van het centraal station van Antwerpen. Het hotel beschikt over tweepersoonskamers voorzien van airconditioning en een bureau. De kamers beschikken ook over een badkamer met een douche. Het Ibis Budget heeft een 24-uursreceptie en automaten met drankjes en snacks.

3* Leopold Hotel

Leopold Hotel Antwerp is een eigentijds viersterrenhotel, centraal gelegen aan het mooie stadspark, in een loungy sfeer. Het hotel ligt op slechts 5 minuten lopen van de winkelstraat de Meir. Het hotel beschikt over comfortabele kamers, met een knipoog naar design, en voorzien van alle moderne faciliteiten. Het Leopold beschikt over een moderne bar, 24 uurs receptie, vergaderruimte en gratis WiFi in het gehele hotel.

4* Lindner Hotel & City Lounge

Zeer centraal, direct tegenover het nieuwe treinstation, achter het mooi gerenoveerde centraal station, gelegen luxueus viersterrenhotel. Er is een Spa-en Wellness centrum en fitnessruimte op de bovenste verdieping van het hotel. Overige faciliteiten zijn een restaurant, vergaderruimtes en een bar.

3* Century Hotel

Het recentelijk gerenoveerde Century Hotel ligt in het hart van de stad Antwerpen, vlakbij het Centraal Station. Het hotel beschikt over warm ingerichte tweepersoonskamers voorzien van de modernste gemakken en gratis WiFi. Ontdek ook Restaurant Curnonsky. Dit restaurant biedt een uniek uitzicht op het Art Nouveau Centraal Station. Ook is er een bar waar u kunt genieten van een Belgisch biertje.

Concertlocaties in Antwerpen

Optreden op de mooiste podia in Antwerpen, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Openlucht optreden

Openlucht optreden

In Antwerpen kunt u met uw koor of orkest optreden in de openlucht. Diverse locaties in de stad zijn hier geschikt voor, zoals de Grote Markt en de Groenplaats. Op de Groenplaats bevindt zich ook een muziekpaviljoen. In de winterperiode (begin december tot januari) kunt u optreden in het kader van 'Winter in Antwerpen'. 

Sint-Carolus Borromeuskerk

Sint-Carolus Borromeuskerk

In de 17e eeuw was dit al een van de mooiste kerken van Antwerpen. Peter Paul Rubens had als schilder-decorateur-architect een hand in de toren, de voorgevel, het hoogaltaar, het plafondstucwerk en de Houtappel- of Mariakapel. Dit is dé barokke en dé Rubenskerk in de Nederlanden, ook al vernielde een brand zijn 39 plafondschilderingen. Zowel koren als orkesten kunnen een kerkdienst opluisteren of een eigen concert geven.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.