Koorreis Brugge

U wilt met uw koor of orkest op pad? En bent op zoek naar een concertreis op maat naar Brugge? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen en uiteraard concertlocaties.

Concertreis Brugge: Schilderachtig, Bourgondisch en verrassend

Brugge wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. En niet voor niets. Het stadsbeeld wordt namelijk gedomineerd door talloze grachten, door de Bruggelingen ‘reitjes’ genoemd. Een boottocht over de reien kan dan ook niet ontbreken tijdens uw groepsreis naar Brugge.

Brugge een mooi decor voor uw concertreis.

Brugge is een compacte stad die u het beste te voet ontdekt. Vergeet niet regelmatig naar boven te kijken om de mooie gevels te bewonderen. Een deskundige gids kan u tijdens de koorreis of orkestreis meenemen door de stad en meer over de historie vertellen. Uiteraard kunnen wij concerten voor u regelen. Dit kan in de openlucht maar ook b.v. in één van de vele mooie kerken die Brugge rijk is. Nadat u opgetreden heeft zal een drankje op één van de vele gezellige terrassen die Brugge rijk is heerlijk smaken. Dineren kunt u in zo’n gezellig typisch Belgisch restaurant maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in het hotel te eten.

Excursies in Brugge!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Zoet sneukelen in Brugge

Wilt u ook de lekkerbekken tijdens uw koorreis of orkestreis verwennen? Tijdens deze wandeling zal dit vast lukken. Met uw groep gaat u op zoek naar de getuigen van het zoete heden en verleden van de stad. De gids vertelt het verhaal van spekkendraaiers en chocoladepioniers. Onderweg wordt u verwend met zoete proevertjes en een geestrijk drankje!

Stadswandeling historisch Brugge

Onder leiding van een deskundige gids wandelt u tijdens uw koorreis of orkestreis door het historische hart van Brugge. Enkele bijzondere bezienswaardigheden die u tijdens de wandeling ziet zijn; de Markt, (met Belfort en prachtige historische gevels) Burg met het stadhuis, Heilige Bloed-basiliek, Oude Griffie, de voor iedereen bekende reien (grachten), Begijnhof, Onze Lieve Vrouwekerk, Minnewater en nog veel meer!

Diamant Museum Brugge

Ontdek tijdens uw koorreis of orkestreis de geheimen van de mysterieuze diamantwereld in het Diamant Museum. Het Diamant museum Brugge verzamelt documenten & objecten over alle aspecten van de diamant. Het museum beschikt over een collectie van meer dan 4.000 slijpwerktuigen; deze zijn vooral afkomstig uit Vlaamse slijpateliers die werden gesloten. Een slijpdemonstratie maakt het museum onvergetelijk. Wat is een karaat? Hoe ziet een ruwe diamant er uit?

Stadswandeling Brugge inclusief cafébezoek

Tijdens uw koorreis of orkestreis moet er natuurlijk ook lekker gedronken worden. Het kan tijdens deze kroegentocht. Want wat is heerlijker dan in een gezellige bruine kroeg zitten bij een lekker streek biertje of u wagen aan het pittige stadsbier ‘De Brugse Zot’? Vergezeld van een gids die u leuke verhalen en anekdotes vertelt, ontdekt uw groep een aantal typisch Brugse cafeetjes, die u de sfeer van vroeger doen herbeleven!

Accommodaties in Brugge!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

2* Ibis Brugge Centrum

Het historische Middeleeuwse pand van Ibis Brugge ligt in het hart van de stad, vlakbij het Minnewater en op korte loopafstand van de bekende bezienswaardigheden. Het Ibis hotel beschikt over modern ingericht kamers. Het hotel beschikt over een bar, waar het mogelijk is in de avond gezellig een drankje te drinken, en een restaurant. Ook is er gratis wifi.

3* Leonardo Hotel Brugge

Het Leonardo Hotel Brugge ligt in een bosrijke omgeving, op ca. vier kilometer afstand van  Brugge. Het hotel beschikt over een grote tuin met terras en verwarmd buitenzwembad. Verblijf is op tweepersoonskamers van alle moderne gemakken voorzien. Leonardo Hotel beschikt over een gezellig restaurant en bar, waar uw groep bij mooi weer buiten kan dineren. In de ochtend geniet u van een ontbijtbuffet.

4* NH Brugge

NH Hotel Brugge is gevestigd in een prachtig oud pand in het centrum van Brugge. NH biedt uitstekende voorzieningen. Uw groep kan (gratis) ontspannen in de fitnessruimte. Het verblijf is op mooie tweepersoonskamers voorzien van alle gemakken. Het restaurant en de bar (met grote open haard) bieden een ideale omgeving om iets te eten of drinken. Ook is er een terras.

3* Martin's Brugge

Martin's Brugge is een stijlvol en trendy hotel gelegen in de oude binnenstad van Brugge. Uw groep verblijft enkele stappen van de Grote Markt en vlak achter het meest bekende monument van Brugge: het Belfort. Het verblijf is op modern ingerichte kamers met flatscreen t.v. en bad of douche. Het hotel beschikt ook over een gezellige bar en restaurant.

Concertlocaties in Brugge!

Optreden op de mooiste podia in Brugge, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Concertlocatie Onze-Lieve-Vrouwekerk

Concertlocatie Onze-Lieve-Vrouwekerk

De Onze-Lieve-Vrouwekerk ligt vlakbij het Minnewater. Koren en orkesten kunnen hier een concert geven. Meestal vinden de concerten om 15:00 uur plaats. Op zondag kunnen koren ook de mis opluisteren. Een religieus repertoire is vereist.
De Onze-Lieve-Vrouwekerk wordt op dit moment gerestaureerd. De werkzaamheden duren waarschijnlijk nog tot 2017. De kerk blijft in principe open voor publiek,maar het is nog onduidelijk of een concert mogelijk zal zijn. Het is afhankelijk van de situatie op dat moment.

Openlucht optreden Brugge

Openlucht optreden Brugge

Het is mogelijk om met uw koor, harmonie of fanfare in de openlucht op te treden in de gezellige Brugse binnenstad. Er worden diverse locaties in de stad gebruikt, zoals het Simon Stevinplein, het Walplein, de overdekte kiosk in het Koningin Astridpark, de Markt of ’t Zand.

Zingen in de Basiliek van het Heilig Bloed

Zingen in de Basiliek van het Heilig Bloed

De Basiliek van het Heilig Bloed staat in het centrum van Brugge. In deze Basiliek wordt een reliek van het Heilig Bloed van Jezus Christus bewaard. Het is een van de populairste relieken van België die iedere vrijdag vereerd wordt. De Basiliek bestaat uit een dubbelkapel met beneden de Romaanse Sint-Basiliuskapel en op de bovenverdieping de kapel waar het Heilig Bloed bewaard wordt. Gastkoren kunnen zingen tijdens de mis op zondag om 11:00 uur.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.