Koorreis Berlijn

Berlijn, vrijheid, cultuur en historie

Berlijn als bestemming voor een koorreis of orkestreis is populairder dan ooit. De hoofdstad van Duitsland bruist volop en combineert kunst en cultuur, historisch en modern met tal van imposante herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de Koude oorlog. De stad heeft uw koor- of orkestleden veel te bieden. Een indrukwekkend museumaanbod, geweldige winkels en enorm veel bezienswaardigheden zoals de Reichstag, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en de Grosser Tiergarten. Hoogtepunt van uw groepsreis naar Berlijn is natuurlijk het verzorgen van een eigen optreden. Het kan bijvoorbeeld in de wereldberoemde Gedächtniskirche. Maar ook op andere unieke locaties regelen we graag een optreden voor uw koor of orkest.

Impressies

Excursies in Berlijn!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Schloss Charlottenburg

Schloss Charlottenburg is het enige slot van de Hohenzollern in Berlijn dat nog overeind staat. Na zware schade door bombardementen in 1943 is het zorgvuldig gerestaureerd. Het slot werd gebouwd vanaf 1695 als buitenverblijf voor koningin Sophie Charlotte en heette aanvankelijk Lietzenburg. Door de tijd heen hebben er vele uitbreidingen plaatsgevonden. De laatste bouwfase begon in 1787 toen het theater aan het einde van de oranjerie werd toegevoegd. In de vleugels van het paleis en de paviljoens zijn interessante tentoonstellingen ondergebracht.

Rondvaarten in Berlijn

Een rondvaart is een ontspannen manier om de stad tijdens uw koorreis of orkestreis vanaf het water te bekijken. De rondvaart van één uur brengt u langs de highlights van het centrum van Berlijn zoals het museumeiland, de Dom, de Reichstag en het moderne hoofdstation. De route van 1,5 uur vaart ook langs Spreebogen en Schloss Bellevue. Aan boord wordt uitleg gegeven in het Duits en in het Engels. Het is mogelijk de rondvaart uit te breiden met een hapje en drankje.

Holocaust monument

Het holocaust monument is gebouwd ter nagedachtenis aan de vermoorde joden in Europa tijdens het Duits nationaal-socialisme. Het monument ligt in het hart van Berlijn en in de buurt van ambassades, belangrijke culturele instellingen, zakenpanden en woongebouwen. Hierdoor wordt het publieke karakter van het monument benadrukt. Het bijzondere monument kan op eigen gelegenheid worden bezichtigd of onder leiding van een Nederlandstalige, deskundige gids.

Deutsches Historisches Museum

Het Deutsches Historisches Museum  is gevestigd in het Zeughaus; het oudste gebouw van de straat Unter den Linden in Berlijn. Het museum bevat wisselende tentoonstellingen en een permanente tentoonstelling over de Duitse geschiedenis. Enkele opvallende voorwerpen zijn o.a. de steek van Napoleon Bonaparte die in Duitse handen kwam tijdens de slag bij Waterloo en de globe van Hitler zijn

Berlijnse revue boot

Beleef tijdens uw koorreis of orkestreis het Berlijn uit de jaren ’20 tijdens een 2,5 uur durende tocht over de Berlijnse wateren. De revue boot is een 100 jaar oude museumboot, vernoemd naar Heinrich Zille; de bekende Berlijnse schilder uit die tijd. Tijdens deze tocht brengen artiesten en zangers typische Berlijnse teksten en liederen ten gehore terwijl u van een echt Berlijns buffet geniet. De Berlijnse revue boot vaart alleen op vrijdagavond en soms op zaterdagmiddag.

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor was vroeger de westelijke toegangspoort naar de stad. Het is de enige resterende van de 18 poorten die Berlijn ooit omringden. De neoclassicistische poort met zijn twee rijen van zes Dorische zuilen is in 1791 ontworpen door Carl Goothard Langhaus en geënt op de propyleeën van de Akropolis in Athene. De koperen Quadriga -  een gevleugelde Victoria in haar zegekar - werd in 1806 door Napoleon, na zijn zege op het Pruisische leger bij Jena, meegenomen naar Parijs. In 1814 bracht de Pruisische maarschalk Blücher haar weer terug. De Brandenburger Tor is één van de bezienswaardigheden die u gezien moet hebben tijdens uw koorreis of orkestreis naar Berlijn.

Accommodaties in Berlijn!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

4* NH hotel Potsdam

Het hotel ligt middenin het groen tussen de wereldstad Berlijn en het Koninklijke Potsdam. Het hotel beschikt o.a. over een bar, restaurant met terras, gratis wifi, sauna en fitnessruimte. De kamers zijn voorzien van alle faciliteiten. In de ochtend staat er een Amerikaans ontbijtbuffet klaar.

4* NH Berlin Mitte

NH Berlin Mitte ligt midden in het historische centrum van Berlijn. De Brandenburger Tor, de Potsdamer Platz, de Reichstag, Checkpoint Charlie en de Gendarmenmarkt liggen op loopafstand van het hotel. Verblijf is op comfortabele tweepersoonskamers. Het hotel beschikt o.a. over gratis Wifi, een wellness-centre (tegen betaling), een bar en restaurant. In de ochtend geniet u van een Amerikaans ontbijtbuffet. Dichtstbijzijnde metrohalte bevindt zich op ca. 100 m. afstand van het hotel.

3* Leonardo Hotel Berlin

Dit driesterrenhotel ligt in het kloppende hart van Berlijn, op ca. 20 min. loopafstand van de grote winkelstraat 'de Kurfürstendamm'. Het hotel beschikt o.a. over een bar en een restaurant. U verblijft op comfortabele kamers. 's Ochtends staat er een ontbijtbuffet voor u klaar. Op circa 100 meter ligt de dichtstbijzijnde metrohalte; vanaf hier is het gehele centrum goed en snel te bereiken.

Concertlocaties in Berlijn

Optreden op de mooiste podia in Berlijn, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Zingen in de Berliner Dom

Zingen in de Berliner Dom

De Berliner Dom is de grootste kerk van Berlijn en staat in het centrum van de stad. De Dom is gebouwd tussen 1747-1750. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Berliner Dom zwaar beschadigd. De reconstructie begon in 1975 en in 1993 werd de nieuwe kerk geopend. Voor koren is het mogelijk om voorafgaand aan het middaggebed te zingen. Ook bestaat de mogelijkheid om eventueel te zingen tijdens een mis.

Optreden in de Gedächtniskirche

Optreden in de Gedächtniskirche

De Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche is een van de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn en staat op het Breidscheidplatz, aan het begin van de Kurfürstendamm. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is deze kerk zwaar beschadigd door bombardementen. Alleen een stuk van de kerktoren bleef overeind staan. De kerk werd bewust niet gerestaureerd. In plaats daarvan liet het stadsbestuur er een moderne kerk naast bouwen. Tegenwoordig wordt de Gedächtniskirche beschouwd als een monument voor de vrede. Het is mogelijk om hier met uw koor te zingen tijdens de mis, het avondgebed of om een eigen concert te geven. Ook orkesten zijn van harte welkom om een concert te geven.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor koorreizen en orkestreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.