Hogeschool Rotterdam

Bas Leurs, Docent User Experience Design aan de Hogeschool Rotterdam, is een drukbezet man. Hij geeft drie dagen per week les, is onderzoeker en volgt tegelijkertijd ook nog een voltijds masterstudie aan de TU Delft. Zijn dagen zijn dus meer dan goed gevuld en met het organiseren van een studiereis voor zijn studenten wil hij dan ook liever niet al te veel tijd kwijt zijn. Maar het moet wel goed zijn. Vandaar dat hij al jaren kiest voor Diogenes Reizen.

Service Design Conference
“Excellente studenten van de Hogeschool Rotterdam kunnen extra uitgedaagd worden in een zogenaamd Honours programma”, vertelt docent Bas Leurs. “Het Honours programma Service Design wordt dit studiejaar gevolgd door 15 vierdejaars studenten en met hen zijn we een week in Berlijn geweest. Belangrijkste doel was een bezoek aan de tweedaagse Service Design Conference. Daar kon de groep tal van lezingen en workshops volgen. Maar ook brachten we verschillende bedrijfsbezoeken en gingen we natuurlijk op stap in Berlijn.”

Internationaal oriënteren
Bas Leurs vervolgt: “Ik vind het het belangrijk dat studenten niet alleen aan het werk zijn in een klaslokaal, maar elkaar ook in een andere context leren kennen. Zo’n conferentie is dan een prima aanleiding en tegelijkertijd kunnen ze dan ook hun internationale te verbreden. Oud- studenten van onze opleiding werken inmiddels door heel Europa en tijdens zo’n reis is het dan leuk om bedrijven te bezoeken waar ze werkzaam zijn. Zoals Soundcloud bijvoorbeeld, maar ook Berliner Fernster en de T-labs van Deutsche Telekom.”

Navraag bij oud-studenten
“Enerzijds wil je dingen doen die direct raakvlakken hebben met de studie, maar daarnaast moet er ook tijd zijn om de stad te ontdekken. Dat doen de studenten op eigen gelegenheid en natuurlijk bezochten ze bekende highlights zoals het Joods Historische Museum, de Reichstag, de Brandenburger Tor en het Holocaust Monument. Omdat er oud-studenten in Berlijn wonen, hebben we bij hen nagevraagd wat leuk was om te doen. En ook of het door Diogenes Reizen voorgestelde Hostel Pfefferbett qua locatie een beetje gunstig lag. Dat was namelijk wel belangrijk.”

Geweldig hostel
“Pfefferbett bleek prima te liggen en daarbij was het ook nog eens een ongekend goed hostel. In de regel verwacht je niet zoveel van een hostel, je kiest vooral op locatie en prijs en je weet dat het vaak toch meer een plek is waar je alleen komt om te slapen. Maar Pfefferbett was anders. Het was er gezellig en sfeervol, met een leuke lounge waar je’ s avonds nog wat kon drinken waar zelfs gratis WIFI was. Zo konden de studenten toch nog een beetje werken als ze dat wilden. Ik ben al in heel wat driesterren hotels geweest, maar veel daarvan zijn absoluut niet beter dan dit hostel. Echt een aanrader dus.”

Geen kopzorgen
“Al met al ben ik bijzonder tevreden met de dienstverlening van Diogenes Reizen. Ik organiseer al jaren reizen met ze en ik vind dat de samenwerking altijd bijzonder prettig verloopt. Onze contactpersonen zijn altijd vriendelijk en prima in staat om zowel kleine als grote groepsreizen voor ons te organiseren. Wat mij heel erg aanspreekt aan de werkwijze van Diogenes Reizen is, dat ze snel met ideeën en voorstellen komen. En daarna is er altijd de zekerheid dat alles pico bello geregeld is en ik er geen omkijken meer naar heb. Ze denken actief mee en het proces van zoeken en boeken tot en met de thuiskomst verloopt gesmeerd. Uiteindelijk wil ik zo min mogelijk kopzorgen hebben over zo’n reis, dat is misschien nog wel het belangrijkste. Daarom kies ik al tien jaar voor Diogenes.”