Koorreis Trier

Welkom in de oudste stad van Duitsland

Trier spreekt tot de verbeelding. Het is niet alleen de oudste stad van Duitsland, met een schat aan Romeinse bezienswaardigheden en prachtige vakwerkgevels, maar ook de grootste stad van de Moezelvallei. Liefhebbers van een goed glas Moezel of Rieslingwijn zullen zich direct thuis voelen in deze gezellige en fraaie stad die het ontdekken meer dan waard is.

Trier; Romeinse geschiedenis

Met een stadswandeling leert u Trier het best kennen. Elke straathoek vertelt zijn eigen verhaal en achter iedere gevel huist een geschiedenis die soms wel terug gaat tot vlak voor onze jaartelling. De Porta Nigra uit de tweede eeuw is het onbetwiste hoogtepunt uit de Romeinse geschiedenis van de stad. Maar ook de Kaiserthermen en het amfitheater zijn goed bewaard gebleven. Net als monumenten uit latere tijden zoals de Sint-Petersdom, de Basilica en de Hauptmarkt met zijn aparte Trierer vakwerkgevels.

Trier en wijn

Trier is een stad voor witte wijnliefhebbers. De heerlijkste Rieslingwijnen zien het levenslicht op de leisteenhellingen langs de rivier de Moezel. Trier is ook een gezellige winkelstad en is zo mooi gelegen, dat u er niet aan ontkomt een prachtige wandeling te maken in de heuvelachtige groene omgeving. En hebt u tijdens uw groepsreis tijd over? Maak dan een uitstapje naar Luxemburg of Frankrijk. Of ga voor een boottochtje de Moezel op en geniet van het romantische landschap. In Trier kan het allemaal.

Impressies

Excursies in Trier!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Boottocht Trier

Als u in Trier bent, mag een boottocht over de Moezel niet missen in uw programma! Deze rondvaart over de Moezel begint en eindigt in Trier. Naast genieten van de mooie omgeving, is het ook mogelijk om een drankje en/of hapje te nuttigen aan boord. Er is keuze uit een 1- of 2-uur durende rondvaart. Avondrondvaart alleen mogelijk op zaterdag van april t/m oktober. Wij wijzen u erop dat op de heen- en terugreis dezelfde route wordt gevaren.

Porta Nigra

De Porta Nigra is een prima beginpunt om Trier te verkennen! Deze stadspoort, die in de middeleeuwen Porta Nigra (zwarte poort) werd genoemd vanwege zijn verweerde uiterlijk dateert van de 3e eeuw. Het oudste Duitse verdedigingswerk is door zijn enorme afmetingen nog altijd imposant; het is 36 meter lang, 21,5 meter diep en 30 meter hoog. Het gebouw is opgetrokken uit zandstenen blokken, die met ijzeren pinnen, zonder cement, met elkaar verbonden zijn. In de 12e eeuw is de poort verbouwd tot de twee verdiepingen tellende kerk St. Simeon en bleef tot de 19e eeuw als godshuis in gebruik.

Rondleiding incl. wijnproeverij

Neem uw groep mee op deze rondleiding op wijngoed G.F. von Nell. Tijdens de rondleiding ziet u hoe de wijnen worden gemaakt en aansluitend is er een kleine proeverij. U kunt uw rondleiding afsluiten met een lunch of diner.

Stadswandeling door het middeleeuwse Trier

De nadruk tijdens deze wandeling ligt op de geschiedenis en de gebouwen uit de middeleeuwen. Want niet alleen het Romeinse tijdperk heeft zijn sporen achtergelaten in Trier. Ook tijdens de middeleeuwen was Trier een belangrijk kerkelijk middelpunt. De wandeling begint bij de Porta Nigra en komt o.a. langs het Dreikönigenhaus, de Hauptmarkt, de Frankenturm, de Viehmarkt, de St. Antonius kerk en het stadshuis. Duur ca. 2 uur.

Accommodaties in Trier!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

3* Hotel Altstadt

Het hotel is gevestigd in een prachtig, monumentaal pand in het centrum van de historische stad Trier. Het ligt in de onmiddellijke nabijheid van de Porta Nigra en het levendige voetgangersgebied. Het Altstadt-Hotel biedt elegant ingerichte kamers met badkamer. U kunt alvast uitkijken naar een verblijf in deze gerenoveerde patriciërswoning, een charmant 19de-eeuws gebouw met moderne voorzieningen. In de ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar.

3* Hotel Karlsmühle

Dit knusse hotel is rustig gelegen in de Ruwer vallei op ca. 10 km van Trier. De Ruwer vallei staat bekend om de vele wijngaarden. De Riesling druif wordt hier gekweekt. Het hotel beschikt o.a. over een restaurant en een terras. Op ca. 500 m bevindt zich een openbaar verwarmd buitenzwembad. Het verblijf is op klassieke kamers met faciliteiten. In de ochtend staat er een ontbijt voor u klaar.

4* Park Plaza Trier

Dit moderne hotel ligt centraal in het centrum van Trier, op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. De fraaie kamers zijn van alle gemakken voorzien. Het hotel beschikt o.a. over een gezellige lounge, bar en restaurant. U verblijft hier op historische bodem, want de in de vloeren aangebrachte mozaïeken herinneren aan de Romeinse geschiedenis. In de ochtend staat er een Amerikaans ontbijtbuffet voor u klaar. Dichtstbijzijnde bushalte op ca. 100 m.

Concertlocaties Trier

Optreden op de mooiste podia in Trier, Diogenes Reizen maakt het mogelijk. Onze database bevat heel veel concertlocaties waar uw koor of orkest van harte welkom is. Neem contact op en vraag ons naar de vele mogelijkheden. We dirigeren graag een onvergetelijke koorreis of orkestreis voor u.

Chormeile Trier

Chormeile Trier

In Trier vindt jaarlijks de Chormeile (koormijl) plaats. Tijdens dit muzikale  evenement komen Duitse en buitenlandse koren naar Trier om te zingen in de binnenstad (openlucht). De koren zingen op verschillende plekken in de stad en verplaatsen zich van locatie naar locatie.  De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk afscheidsconcert. De Chormeile wordt meestal eind april op een zaterdag georganiseerd.

 Marsoptreden door de binnenstad van Trier

Marsoptreden door de binnenstad van Trier

Trier is een van de oudste steden van Duitsland. De compacte en autovrije binnenstad leent zich uitstekend voor een marsoptreden met uw fanfare. In overleg met de lokale autoriteiten kunnen wij voor u een interessante route samenstellen.

Openlucht optreden Trier

Openlucht optreden Trier

Wilt u met uw koor of orkest een openlucht optreden verzorgen in de historische binnenstad van Trier?
Dat kan! Diverse pleinen, zoals de Kornmarkt of het plein voor de Porta Nigra zijn hier zeer geschikt voor. Wij helpen u graag met het aanvragen van toestemming bij de lokale autoriteiten.

Zingen in de Dom van Trier

Zingen in de Dom van Trier

De Dom van Trier is de kathedraal van Trier en de oudste bisschopskerk van Duitsland. De Dom staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is mogelijk voor koren om tijdens een bezoek aan de Dom 10 minuten te zingen op een speciaal hiervoor bestemde plek in de kathedraal. Diogenes Reizen helpt u graag met het aanvragen van een kort optreden.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw koorreis of orkestreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.