Groepsreis naar Duitsland? Bij Diogenes Reizen is alles mogelijk!

Duitsland is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de meest populaire bestemmingen van Nederlandse reizigers. Het veelzijdige Duitsland beschikt over veel prachtige historische steden, spectaculaire natuurgebieden en uitstekende faciliteiten om te sporten, fietsen of wandelen. Bekijk daarom snel onze groepsreizen!

Top 5 bezienswaardigheden in Duitsland

 1. Tempelhof
De deuren van luchthaven Tempelhof in Berlijn sloten in 2008 en sindsdien is het een "leeg" gebouw met indrukwekkende afmetingen. Overal is de invloed van Hitler nog goed zichtbaar. Je kunt o.a. de schuilkelders, de Amerikaanse sportafdeling met een complete basketbalhal, de Amerikaanse commandocentrale en de bunker die 12 meter onder de grond zit bezoeken.

2. Brandenburger Tor
De belangrijkste en best bewaard gebleven stadspoort van Berlijn. Vroeger was op diezelfde plek de stadsgrens van het centrum en wie door de poort wilde moest tol betalen. Tegenwoordig is de oude stadspoort hét symbool van de (herenigde) stad Berlijn.

3. Dom van Keulen
De Keulse kathedraal is bijna vanaf elk punt in Keulen te zien. De kathedraal wordt niet alleen gebruikt als oriëntatiepunt, maar is ook de trots van de Keulse bevolking. En niet onterecht, de kathedraal ontvangt dagelijks ca. 10.000 bezoekers. 

4. Sünner Keller & Biergarten
Het typisch Keulse bier 'Sünner Kölsch" wordt in een authentieke brouwerij gebrouwen. Neem tijdens jullie reis naar Keulen een kijkje in de oudste, producerende brouwerij van Keulen. De brouwerij heeft ook een restaurant in de onderliggende gewelvenkelders. Hier wordt natuurlijk het eigen gebrouwen bier getapt!

5. Porta Nigra
Deze stadspoort, die in de middeleeuwen Porta Nigra (zwarte poort) werd genoemd vanwege zijn verweerde uiterlijk, dateert uit de 3e eeuw. Het oudste Duitse verdedigingswerk is door zijn enorme afmetingen nog altijd imposant. In de 12e eeuw is de poort verbouwd tot de twee verdiepingen tellende kerk St. Simeon en het bleef tot de 19e eeuw als godshuis in gebruik.

Het maakt dus niet uit welk reisdoel je hebt of in welk seizoen je wilt gaan, Duitsland heeft altijd wel iets te bieden!