Groepsreis naar Griekenland? Bij Diogenes Reizen is alles mogelijk!

Griekenland, het land dat veranderde van het arme en pittoreske zwarte schaap van Europa in een land dat een hoofdrol in zijn regio speelt. De laatste jaren behoort Griekenland tot een van de favoriete reisbestemmingen van Nederlanders. En dat is niet voor niks! Het land heeft alles voor een zonnige, culturele, of actieve reis. Zon, zee en strand, een roemrijk geschiedenis, een warme cultuur, een lekkere keuken, enzovoorts. De Grieken weten met hun charmes de reizigers een uitstekend vakantiegevoel te geven, waardoor een groot deel van deze reizigers meerdere keren naar Griekenland afreizen.

De Grieken kennen een rijke historie en dat is nog steeds terug te zien in het dagelijks leven. Natuurlijk aan de vele archeologische bezienswaardigheden, maar ook in de heerlijke authentieke Griekse keuken, de feestdagen, festivals en musea. Ook de flora en fauna in Griekenland is prachtig. Eén op de tien plantensoorten zijn inheems, wat betekent dat deze alleen in Griekenland groeien. Typische Griekse bomen zijn de cipressen en olijf- en pijnbomen.

Griekenland telt 10.992.589 inwoners, waarvan maar liefst 60% in de hoofdstad Athene en de stad Thessaloniki woont. De bevolking is gastvrij en een groot deel is Orthodox. De Griekse taal wordt erg lastig gevonden, maar wanneer je een paar woordjes Grieks kent, wordt dat erg gewaardeerd door de bevolking. Maak je echter geen zorgen om de taal, de meeste Grieken spreken ook Engels.

Leuk weetje: dagelijks ontmoeten voornamelijk mannen elkaar in het ‘kafenion’, de Griekse benaming voor dorpscafé. Hier wordt onder andere gediscussieerd over politiek onder het genot van een kopje Griekse koffie of een glaasje ouzo of tsipouro. Een dagelijks en vermakelijk schouwspel dat zich afspeelt in veel dorpjes op zowel het vasteland als op de eilanden.