Groepsreis naar Spanje? | Bij Diogenes Reizen is alles mogelijk!

Viva España! Het land van de paella, flamenco en het goede klimaat. Geniet van het heerlijke Spaanse eten, de cultuur en de vele bezienswaardigheden die dit land rijk is. Spanje is niet alleen populair onder zonaanbidders, de Spaanse steden zijn ook super populair. Met stipt dé populairste stad van España is natuurlijk Barcelona. Barcelona heeft namelijk alles om uw reis onvergetelijk te maken. Vele culturele juweeltjes, de beroemde boulevard de Ramblas, prachtige stranden, de schitterende kleurrijke gebouwen van Gaudí en een heerlijk klimaat. Deze stad heeft zoveel te bieden dat een top 5 meer dan welkom is. Komt ‘ie:

1. Sagrada Famìlia

Niet verrassend, maar dit is en blijft een absolute must see tijdens uw reis. Gaudí kreeg in 1883 de opdracht om deze neogotische kerk af te maken. Hij ging volledig in de bouw op en leefde zelfs 16 jaar als kluizenaar op de bouwplaats. Sagrada Famìlia is dan ook zijn ware levenswerk. Ontdek het zelf!

2. Barcelona Highlights per fiets

De leukste manier om Barcelona te ontdekken is natuurlijk per fiets. Perfect voor fietsende Nederlanders als wij. De tocht start vlakbij de Ramblas, waar vandaan u langs de klassieke bezienswaardigheden van Barcelona fietst. Het leuke is dat wij u meenemen naar plekjes die niet in de reisgidsen staan, maar Barcelona juist zo bijzonder maken. Inclusief speciaal opgeleide (Nederlands sprekende!) tourgidsen.

3. Flamenco show

Ook ‘s avonds komt u ogen en oren te kort. Ga bijvoorbeeld eens naar een Flamenco Show. Het is gelegen op de Montjuic in het Poble Espanyol. In een authentieke Andalusische stijl maakt u kennis met een aantal van de meest belangrijke stijlen van de flamenco.

4. Casa Milà, ontwerp van Gaudí

Ook dit ontwerp van deze beroemde ontwerper kunt u niet missen. Dit acht verdiepingen tellende appartementenblok is een bijzonder architectonisch hoogstandje. Wij bieden verschillende excursiemogelijkheden aan om dit hoogstandje en vele meer te bezoeken, met of zonder rondleiding van een gids.

5. Boottocht door de haven

Geen reis zonder boottocht. All aboard en vaar door de haven van Barcelona. U kunt kiezen voor twee verschillende boottochten; in en rondom de haven van Barcelona, met een houten open boot, of een catamaran.