Groepsreis naar Hongarije? Bij Diogenes Reizen is alles mogelijk!

Hongarije is een nog wat onbekendere reisbestemming. Het wordt vaak niet als eerst gekozen door een groot deel van de vakantiegangers. De nieuwsgierigen boeken overigens wel een reis naar dit Oost Europese land. En dat snappen wij! Het heeft zoveel te bieden en juist doordat het nog niet zo bekend is verrast dit land je op vele vlakken.

De officiële naam van Hongarije is eigenlijk Hongaars Republiek. De Hongaarse benaming is overigens een tikkeltje moeilijker: Magyar Köztársaság. Boedapest is de mooie hoofdstad welke in tweeën wordt gedeeld door de Donau. Deze rivier splitst de stad in het heuvelachtige Boeda en het vlakke Pest. De laatste jaren zijn deze twee delen echter naar elkaar toe gegroeid en vormen nu de grootste trekpleister van Hongarije.

Boedapest staat bekend om zijn prachtige gebouwen en bezienswaardigheden. Niet voor niks wordt de stad vaak als locatie voor films en videoclips gebruikt, waaronder de film Mission: Impossible - Ghost Protocol. Zelfs het gebouw van McDonalds is fenomenaal. Deze wordt als een van de mooiste McDonalds van de wereld beschouwd. Niet heel gek trouwens, want de ontwerper is meneer Eiffel. Ja, de ontwerper van de Eiffeltoren.

Boedapest staat ook bekend om zijn warmwaterbronnen. Deze stad telt er maar liefst honderd en twaalf spa’s, waaronder vele al sinds de Romeinse tijd in gebruik zijn. De bekendste en mooiste thermaalbad is Szécsényi, gelegen in het Stadspark Városliget bij het Heldenplein. Het badhuis werd aan het eind van de negentiende eeuw aangelegd ter gelegenheid van het duizendjarig bestaan van Hongarije en is één van de grootste badhuizen van Europa. Naast zwembaden en sauna’s kun je er ook terecht in de bekende thermale baden.

We kunnen nog wel even doorgaan, want Boedapest heeft nog veel meer moois te bieden. Ontdek het zelf! Wij maken een prachtige reis op maat voor jullie naar deze mooie Hongaarse hoofdstad.