Groepsreis naar Cambridge? Bij Diogenes is alles mogelijk!

Universiteitsstad
Cambridge is een indrukwekkende universiteitsstad. Deze stad ligt ongeveer 80 kilometer ten noordoosten van Londen. Het is vooral beroemd vanwege de universiteit, het University of Cambridge, een van de beroemdste ter wereld. Onder andere prins Charles, Isaac Newton en Darwin zaten hier ooit in de schoolbanken. Maakt jullie school gebruik van het Cambrigde English-programma? Dan is het natuurlijk extra de moeite waard om deze stad te bezoeken! Een bezoek aan de universiteit staat dan ook centraal bij een bezoek aan deze stad.

Colleges bezoeken
Wat ook niet mag ontbreken is een bezoek aan een of meerdere colleges. De meest bezochte zijn King’s College, St. John’s College en Trinity College. Sommige zijn gratis te bezoeken en voor sommige dient een kleine entree betaalt te worden.

Architectuur
De architectuur is anders dan wat wij gewend zijn van universiteiten. Bij ons zijn deze vaak sfeerloos, maar in Cambridge absoluut niet. De eetzalen zijn gemaakt van marmer en goud en er zijn prachtige kapellen aanwezig met metershoge glas-in-loodramen. Dwaal door de grote gangen en zalen en proef nog echt de sfeer van het eeuwenoude Engeland.

Excursies
Cambridge is een echte studentenstad met veel parken, leuke smalle straatjes en veel geschiedenis. Fietsen is erg populair in deze stad. Boek een fietstour erbij en ontdek alle mooi plekken die deze stad te bieden heeft en kom door een gids meer te weten over de geschiedenis van deze stad. Liever vanuit een boot de stad ontdekken? Ook dat is mogelijk. Vanuit het water heb je prachtig uitzicht op het historische Cambridge met de mooie tuinen. En na afloop strijk je heerlijk neer bij een van de vele pubs!