De 5 populairste bestemmingen van 2023

01-01-2020 17:00
De 5 populairste bestemmingen van 2023

Lees hier meer over de populairste bestemmingen, inclusief persoonlijke ervaringen, voor groepsreizen in 2023. Zo heeft u meteen wat inspiratie voor uw toekomstige groepsreis! 

Welke bestemming kiest u?

Het vinden van een reisbestemming is niet altijd even makkelijk. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden, waardoor u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig weten wij er bij Diogenes Reizen  alles vanaf. Om u te inspireren, hebben wij voor u de 5 populairste groepsreizen van 2023 op een rijtje gezet, inclusief persoonlijke ervaringen. Zo weet u zeker dat uw groepsreis een succes zal worden!

1. Groepsreis Berlijn

De Berlijnse Muur, Brandenburger Tor, Potsdamer Platz of de Berliner Dom: er is genoeg te zien in Berlijn. De hoofdstad van Duitsland is het culturele hart met een rijke geschiedenis. Tevens is het één van de populairste steden van Europa als het gaat om stedentrips. Sehr schön!

Volgens het UWV Regio Groot Amsterdam is Berlijn zeker weten een aanrader. “Berlijn biedt voor ieder wat wils. Je kunt er prima shoppen, cultuur snuiven, musea bezoeken of juist even lekker helemaal niks doen. Het is een heerlijke stad waar je je direct thuis voelt.”  Ga daarom voor een hippe en historische groepsreis en reis net als het UWV naar Berlijn!

2. Groepsreis Rome

 

Deze prachtige stad mag niet op uw bucketlist ontbreken. Waar u ook loopt, alles is prachtig. Rome staat niet voor niets bekend als een geweldig openluchtmuseum. Van kunst tot aan de meest trendy winkels: Rome biedt u genoeg diversiteit. Bezoek het Forum Romanum, de Spaanse Trappen, de Trevi Fontein of Piazza Navona tijdens uw groepsreis naar Rome. Oh, en het Italiaanse eten én ijs mogen natuurlijk niet ontbreken!

Liesbeth en haar leerlingen van Technisch Atheneum Den Biezerd gaan al jaren naar Rome. “Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar en heel de stad ademt cultuur. Rome is ook heel dynamisch, er is van alles te doen en volop afwisseling.” Proef de bijzondere sfeer van de stad Rome tijdens een culturele groepsreis.

3. Groepsreis Londen

Bezoek tijdens een wandel- of fietstocht de bekendste bouwwerken, breng een bezoekje aan de National Gallery of bekijk samen met uw collega’s een geweldige musical in West End. Naast alle bezienswaardigheden kan u ook heerlijk winkelen in Londen of kan u genieten van een boottocht over de Theems.

Een aanrader is de Londen Dungeon geeft Conny van het Blariacumcollege aan. “Ik dacht dat het vooral een heel groot spookhuis was, maar dat was allesbehalve waar. Je loopt echt door de geschiedenis van Londen. Natuurlijk is het af en toe best eng, maar een bezoek heeft toch zeker ook historische en educatieve waarde.”  Durven jullie het aan?

4. Groepsreis Barcelona

Zon, zee, strand en cultuur in één, Barcelona heeft eigenlijk alles. Van de kleurrijke kunst van Gaudi tot aan de meest heerlijke tapas. Kiezen jullie voor een dagje strand of toch voor een bezoek aan de Sagrada Familia?

Personeelsvereniging Viro Engineering koos voor een flexibel programma: “Zo zijn we met de metro naar het strand geweest en naar de Olympische haven, maar ook naar Parc Güell. Te voet zijn we via allemaal kleine straatjes en terrasjes naar de Ramblas gelopen en hebben we natuurlijk genoten van de Barrio Gótico, de oude binnenstad.”  Klinkt als de perfecte mix!

5. Groepsreis Parijs

Backstage bij de Eiffeltoren, een stadswandeling door Parijs, een bezoek aan Arc de Triomph of langs alle toonaangevende musea? U raakt niet gauw uitgekeken in Parijs! Ook een wijn- en kaasproeverij of een boottocht over de Seine mag niet ontbreken.

Het Merlet College kiest altijd voor een leuke mix aan hoogtepunten. “Een trip naar Versailles en een bustour door de stad langs highlights als de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, het Louvre en La Défense. We stoppen bij een aantal van die monumenten en laten de leerlingen dan vrij, zodat ze zelf kunnen beslissen wat ze gaan doen of bekijken.”  Laat in de avond nog naar de karaokebar? Ook geen probleem!

Naast deze vijf top bestemmingen in Europa zijn er natuurlijk nog genoeg andere mooie bestemmingen voor uw groepsreis. Benieuwd naar ons aanbod? Neem dan een kijkje bij al onze reizen of neem contact met ons op!